ΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΗΜΙΚΩΝ Η 8η ΕΜΑΚ (ΦΩΤΟ)

Σε εντυπωσιακή άσκηση που πραγματοποιήθηκε στις κτιριακές εγκαταστάσεις  βιομηχανίας παραγωγής και εμπορίας χημικών προϊόντων, πλαστικών φιαλών και πωμάτων που βρίσκεται στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου συμμετείχε η 8η ΕΜΑΚ, στο πλαίσιο σχετικών επιχειρησιακών δράσεων, όπου και διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των μελών της.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την αντιμετώπιση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε χώρο παραγωγής χημικών προϊόντων καθώς και τον απεγκλωβισμό εργαζομένων που βρίσκονταν εντός της επιχείρησης την ώρα εκδήλωσής της.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής της άσκησης κύριο αντικείμενό της αποτελούσε η προσομοίωση ενός τεχνολογικού ατυχήματος (Τ.Α.Μ.Ε.) και η ανάπτυξη της στρατηγικής αντιμετώπισης αυτού, όπως προβλέπεται στην οδηγία SEVESO IIΙ, η οποία σχετίζεται με τις ποσότητες αποθήκευσης πρώτων υλών και προϊόντων.

Στην άσκηση συμμετείχαν η Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, η ΠΕ.ΠΥ.Δ Θεσσαλίας, το ΠΕ.Κ.Ε. Θεσσαλίας, η Π.Υ. Βόλου, η ΔΙ.Π.Υ.Ν. Λάρισας, η Π.Υ. Καρδίτσας, η 8η Ε.Μ.Α.Κ., η Πολιτική Προστασία Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, η Αστυνομική Δ/νση Μαγνησίας, το Ε.Κ.Α.Β. Βόλου, η ΔΕΔΔΗΕ Βόλου, το Τ.Ε.Ε. παράρτημα Βόλου και η Ομάδα Αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της επιχείρησης.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ