ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Τάσο Τσιαπλέ, υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας πραγματοποίησε περιοδεία την Τετάρτη 20 Μάρτη στο Μουσικό Σχολείο και το 4ο ΕΠΑΛ.

Στην συνάντηση που είχε με τους εκπαιδευτικούς στο Μουσικό Σχολείο αναδείχτηκαν τα ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο  που είναι  η έλλειψη καθηγητών (κυρίως στα μαθήματα επιλογής και μουσικών οργάνων), η έλλειψη κτιριακών υποδομών, που έχει ως αποτέλεσμα να μένουν εκτός οι δύο στους τρεις μαθητές που θέλουν να φοιτήσουν στο σχολείο, επειδή δεν υπάρχει χώρος να φιλοξενήσει παραπάνω μαθητές,  καθώς και για το πρόβλημα μεταφοράς από και προς το σχολείο τους. Επίσης έγινε αναφορά στις κινητοποιήσεις των μαθητών, στις οποίες διεκδικούσαν λύση στα προβλήματα.

Στη συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς του 4ου ΕΠΑΛ συζητήθηκαν τα προβλήματα σε έλλειψη προσωπικού, υλικοτεχνικών υποδομών και ειδικοτήτων και κυρίως το πρόβλημα της  μετεγκατάστασης του 4ου ΕΠΑΛ στο κτίριο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας, που βρίσκεται σε στασιμότητα, παρά τις υποσχέσεις της δημοτικής αρχής. Και αυτό επειδή το κτίριο έχει παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο απαιτεί ενοίκιο.  Χαρακτηριστικό της έλλειψης χώρων στο 4ο ΕΠΑΛ,είναι ότι η αίθουσα των εκπαιδευτικών έχει χωριστεί στα δύο για να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του μαθήματος των εικαστικών.

Στην παρέμβασή του ο Γιώργος Παζιάνας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην στάση της δημοτικής αρχής, η οποία αποδέχεται την όλη κατάσταση χωρίς να ψελλίζει κουβέντα για τις κυβερνητικές πολιτικές, για τις ιδιωτικοποιήσεις, για την παραχώρηση κτηρίων που κτίστηκαν με τα λεφτά των εργαζομένων καιπρέπει να πληρωθούν ξανά. Απαίτησε από τη δημοτική αρχή να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα, χωρίς να δοθεί ούτε ένα ευρώ για ενοίκιο. Τόνισε ότι δημοτική αρχή, όπως και οι προηγούμενες, έχουν σαν στόχο να υλοποιήσουν με ιδιαίτερο ζήλο τις αντεργατικές πολιτικές των αστικών κυβερνήσεων φορτώνοντας τα βάρη στην πλάτη του λαού.

Μιλώντας στους εκπαιδευτικούς και των δύο σχολείων ο Τ. Τσιαπλές μεταξύ άλλων, ανέδειξε τις τεράστιες ευθύνες  του δήμου και της Περιφέρειας και τα αποτελέσματα της πολιτικής τους, που δεν είναι ξεκομμένη από την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και ότι μέσα από αυτό το πρίσμα πρέπει να δούνε τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές. Να βάλουν εμπόδια σε όλα αυτά και να ανοίξει ο δρόμος για ουσιαστική μόρφωση της νέας γενιάς.

Τόνισε ότι θα πρέπει να μετατρέψουν το θυμό και την αγανάκτηση που υπάρχει σε ψήφο καταδίκης αυτών που ευθύνονται και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς στις τέσσερις κάλπες που θα στηθούν να ψηφίσουν με ενιαίο κριτήριο, να στηρίξουν αυτούς που πραγματικά υπερασπίστηκαν τα λαϊκά συμφέροντα και να ενισχύσουν στην περιφέρεια και το δήμο τη “Λαϊκή Συσπείρωση” και στις ευρωεκλογές, τις Βουλευτικές, όταν οριστούν, το ΚΚΕ.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ