Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: ΔΙΛΗΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Χαρακτηρίζοντας «διλημματικές» τις ευρωεκλογές και εκφράζοντας την πεποίθηση για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο δημοσιογράφος και υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος Κώστας Αρβανίτης παραχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής συνέντευξη τύπου, με αφορμή την περιοδεία του στη Θεσσαλία και την επίσκεψή του στη Λάρισα.

«Αυτές οι εκλογές είναι διλημματικές μα και οι πιο κρίσιμες όλων των χρόνων» υπογράμμισε ο κ. Αρβανίτης, εξηγώντας πως «η Ελλάδα καλείται να αποδεχθεί μία Ευρώπη τύπου Σαλβίνι ή να πάει με την Αριστερά».

Ασκώντας δριμεία κριτική στη ΝΔ ο κ. Αρβανίτης υποστήριξε πως κινείται ρεβανσιστικά «για την ήττα του 2015», προσθέτοντας μάλιστα πως «η ακροδεξιά βρίσκεται μέσα στη ΝΔ» και ξεκαθαρίζοντας πως «η ΧΑ είναι άλλο πράγμα, καθώς πρόκειται για ναζί και εγκληματική οργάνωση», ενώ τα πυρά του στράφηκαν και εναντίον του Ποταμιού και του ΚΙΝΑΛ «που δεν έχουν διαμορφώσει θέσεις ώστε να λάβουν την ψήφο των πολιτών».

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών τόνισε πως εξασφαλίζει ειρήνη στην περιοχή, ενώ κληθείς να σχολιάσει τις σχετικές διαμαρτυρίες έσπευσε να διαχωρίσει την εθνική συνείδηση από «το σπεκουλάρισμα φασιστικών ομάδων».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να διαλυθεί λόγω συμφερόντων», κατέληξε ο κ. Αρβανίτης, επισημαίνοντας την ανάγκη διαλόγου των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τους Πράσινους, τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Κομμουνιστές «ώστε να υπάρξει η μικρότερη δυνατή ζημιά».

Νωρίτερα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής είχε σειρά επαφών με φορείς, ενώ το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας (Παπακυριαζή 44), με θέμα: «Ακροδεξιά: Η εμπροσθοφυλακή του νεοφιλελευθερισμού. Γιατί τώρα Αριστερά στην Ευρώπη».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ