ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ (GLOBAL HAWK) ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη

Η επιτροπή Ειρήνης Λάρισας καλεί το λαό της πόλης μας σε επαγρύπνηση, απέναντι στα σχέδια των ΗΠΑ να εγκαταστήσουν στην πόλη μας νέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα  Global Hawk, όπως αναφέρουν πλήθος δημοσιεύματα του τύπου στην πόλη μας.

Πρόκειται για κατασκοπευτικά αεροσκάφη που διαθέτουν κάμερες, αισθητήρες υπερύθρων και  φέρουν πολλά οπλικά συστήματα. Μ΄ αυτά τα αεροσκάφη οι ΗΠΑ κάνουν επιθέσεις ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη. Μάλιστα Αμερικανοί αξιωματούχοι επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις στην πόλη μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζοντας την άκρως επικίνδυνη πολιτική εμπλοκής της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, μετατρέπει την πατρίδα μας σε μια μεγάλη βάση των ΗΠΑ.

Στην 110 πτέρυγα μάχης της Λάρισας, ήδη έχουν εγκατασταθεί προ μηνών κατασκοπευτικά αεροσκάφη τύπου drones των ΗΠΑ, που εκτελούν πολεμικά σχέδια τους στην Μ. Ανατολή, στο Αιγαίο και γενικότερα στην περιοχή μας. Είναι η μοναδική περίπτωση που στο κέντρο μιας χώρας και σε κατοικημένη περιοχή, υπάρχει βάση drones, με δυνατότητα να παραλύσει τη χώρα μας!

Μετατρέπουν τη Λάρισα και τη χώρα μας, σε μαγνήτη πολέμου, που θα δεχθούν γερά πλήγματα σε περίπτωση εμπλοκής, με τραγικές συνέπειες για το λαό μας, ενώ οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, για την αναβάθμιση της βάσης τους, στην Σούδα και σε άλλες περιοχές της χώρας και να γίνουν νέες βάσεις σε Λάρισα, Μαγνησία, Αλεξανδρούπολη.

Είναι Βάσεις του θανάτου που θα αποτελέσουν πολεμικό ορμητήριο για τα επιθετικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή και ταυτόχρονα εκεί που υπάρχουν βάσεις, μετατρέπεται ο τόπος σε στόχο.

Εκφράζουμε  την πλήρη αντίθεσή μας  στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που μας εμπλέκει στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Είναι επικίνδυνο ψέμα ότι η Ελλάδα μέσα σ’ αυτόν τον «κυκλώνα» θα είναι «απάνεμο λιμάνι σταθερότητας κι ασφάλειας». Η συμμαχία με τις ΗΠΑ, η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, στην Ε.Ε και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, δημιουργεί διαρκώς νέους μεγάλους κινδύνους για τον λαό μας.

Δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε ως λαός, όπως και οι γειτονικοί μας λαοί από την μετατροπή της Λάρισας και της χώρας μας σε μια τεράστια ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση και την συμμετοχή μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε;

-Να φύγουν τα αμερικάνικα drones από την πόλη μας, να μην εγκατασταθούν νέα.

-Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν

-Να κλείσουν όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα

-Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com