ΕΝΩΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΕΣ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ενωτικά μηνύματα αλλά και αιχμές για την απουσία κυβερνητικής εκπροσώπησης στην παρέλαση της Λάρισας καταγράφηκαν στις δηλώσεις των επισήμων με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η διπλή γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού είναι ένα φωτεινό ορόσημο που υπογραμμίζει  τις  αξίες και τα ιδανικά που ενέπνευσαν τον ελληνικό λαό  στους διαρκείς αγώνες για Ανεξαρτησία, Ελευθερία και Δικαιοσύνη. Η σημερινή ημέρα είναι ακόμα μια ηχηρή υπενθύμιση του χρέους μας να  τιμούμε  όλους όσοι έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για να ανοίξουν τον δρόμο στον οποίο σήμερα ελεύθερα μπορούμε να βαδίζουμε».

Αιχμηρός στη δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στην απουσία κυβερνητικής εκπροσώπησης αποδίδοντάς την στις αποδοκιμασίες και τη διαδήλωση για τη Μακεδονία σημειώνοντας πως «η διπλή γιορτή της επανάστασης και του Ευαγγελισμού συμβολίζει τους άρρηκτου δεσμούς ελληνισμού και ορθοδοξίας . Η εκκλησία στην μακρά περίοδο της δουλείας διατήρησε την ελληνική συνείδηση και συνέβαλε στην εθνική αφύπνιση, την ώρα που σήμερα μερικοί προβάλλουν το αφήγημα της εθνικής ασυνέχειας».

«Ο πατριωτισμός και η αγάπη για την πατρίδα είναι ένα συναίσθημα βαθιά ριζωμένο στην ψυχή του καθενός. Για μένα πατριωτισμός και αγάπη για την πατρίδα είναι να μην την κλέβουμε», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγγενά, ενώ ο αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας είπε μεταξύ άλλων πως «μετά από τις προσπάθειες ηρώων αφανών και επιφανών έρχονται οι κυβερνώντες και μας λένε πως η Μακεδονία η ξακουστή είναι η Μακεδονία των γειτόνων. Συνέπεια αυτών είναι να γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά η παρέλαση χωρίς εκπρόσωπο της κυβέρνησης».

Ενωτικός εμφανίστηκε στη δήλωσή του ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Κώστας Μπαργιώτας, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να διδαχθούμε από τα λάθη του παρελθόντος και να μην τα επαναλάβουμε, αφού η γιορτή αυτή μας θυμίζει πως ο ελληνισμός κάτω από πολύ σκληρές συνθήκες μπορεί να κάνει θαύματα και ταυτόχρονα μας θυμίζει πως ο διχασμός ο θυμός και ο εμφύλιος ακολουθεί αυτή τη χώρα από τη γέννησή της».

Τέλος, μηνύματα ομόνοιας και ενότητας έστειλε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, τονίζοντας πως «πέρα από τις μνήμες τις οποίες θα πρέπει να διατηρούμε ζωντανές, αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία στο σήμερα είναι τα συμπεράσματα και όλα όσα έγιναν στο παρελθόν να είναι οδηγός για το μέλλον της πατρίδας μας».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ