ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΛΕΙΠΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΝΟΗ

Στο Λιβάδι και το Μεγάλο Ελευθεροχώρι ο υποψήφιος δήμαρχος Ν. Γάτσας 

Επισκέψεις στο Λιβάδι της Δημοτικής Ενότητας Λιβαδίου και το Μεγάλο Ελευθεροχώρι της Δημοτικής Ενότητας Ποταμιάς πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ο υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας με υποψήφιους του συνδυασμού “Ολύμπου Πολιτεία – Πύλη Ανάπτυξης”.

Ξεκινώντας την προεκλογική περιοδεία από δύο απομακρυσμένες κοινότητες του δήμου, ο κ. Γάτσας παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του για την αποκέντρωση των δομών και των υπηρεσιών του δήμου, επισημαίνοντας ότι η ανάπτυξη της περιοχής περνάει μέσα από την επαναλειτουργία των πρώην δημαρχείων και τη στελέχωσή τους με προσωπικό που θα δίνει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα άμεσα και αποτελεσματικά.

Επικρίνοντας τη σημερινή διοίκηση του δήμου ότι έχει εγκαταλείψει τα χωριά στην τύχη τους, ο υποψήφιος δήμαρχος ανέλυσε το σχέδιο επαναλειτουργίας των δημαρχείων στις δημοτικές ενότητες, με παρουσία του δημάρχου στις δημοτικές ενότητες δύο ημέρες το μήνα εκ περιτροπής, οργάνωση γραφείων υπηρεσιών-μιας-στάσης με μόνιμο προσωπικό για την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των πολιτών, λειτουργική διασύνδεση όλων των τμημάτων του δήμου με τις υπηρεσίες-μιας-στάσης, εθελοντική μετακίνηση διοικητικών υπαλλήλων στα πρώην δημαρχεία, μόνιμα τεχνικά συνεργεία σε 3 γεωγραφικούς τομείς (βόρειο, κεντρικό, νότιο), κινητοποίηση τοπικών συμβουλίων – κοινές συνεδριάσεις δημάρχου – αντιδημάρχων – τοπικών συμβουλίων μία φορά το μήνα.

Στο Λιβάδι ο κ. Γάτσας κατηγόρησε τη σημερινή διοίκηση του δήμου για την αδράνειά της στην ανάδειξη της περιοχής του Ολύμπου και των παραδοσιακών οικισμών, τόνισε ότι ο Δήμος Ελασσόνας επί θητείας Ευαγγέλου εγκατέλειψε την προσπάθεια ανάδειξης της παρολύμπιας περιοχής που ξεκίνησε με τη μελέτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του καθηγητή Θεοχάρη Ζάγκα, δεν προχώρησε τις διαδικασίες για την ίδρυση του Κέντρου Τουριστικής Προβολής στην Ελασσόνα και δεν αξιοποίησε τη δυναμική τουριστικής προβολής μέσα από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας.

Στο Μεγάλο Ελευθεροχώρι χαρακτήρισε το Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή “απόντες” από τα καθημερινά προβλήματα και δήλωσε ότι η ανάπτυξη της περιοχής θα έλθει με την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, τη στήριξη των επαγγελματιών αγροτοκτηνοτρόφων, την εμψύχωση των κατοίκων με δράσεις ανά κοινότητα και σημείο αναφοράς το πιο κοντινό δημαρχείο.

Μεταξύ άλλων ο κ. Γάτσας δήλωσε: “Είναι η μόνιμη δικαιολογία του κ. Ευαγγέλου ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Αλήθεια, ποια ήταν αυτά τα χρόνια η συνεργασία του κ. Ευαγγέλου με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και γιατί ο δήμος μας έμεινε πίσω στην αξιοποίηση χρηματοδοτήσεων ΕΣΠΑ, ενώ άλλοι δήμοι του νομού εντάξανε έργα πολλών εκατομμυρίων; Η διοίκηση Ευαγγέλου δεν μπορεί να βγει από τα κλειστά γραφεία του δημαρχείου και να δει την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.”

“Η στόχευση η δική μας είναι να ακολουθήσουμε το στρατηγικό σχέδιο της περιφέρειας και να εντάσσουμε έργα εκατομμυρίων ευρώ προς όφελος κάθε κοινότητας. Από το Δήμο μας λείπει η αναπτυξιακή πνοή, λείπει το σχέδιο και η τεχνογνωσία, για τα οποία εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ