ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΕΞΙ ΧΩΡΕΣ ΣΤΟ 4ο Δ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 με τίτλο «Multiple paths to Literacy: Differentiated Instruction for Diverse Students», το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου φιλοξένησε για 1 εβδομάδα 25 εκπαιδευτικούς από 6 διαφορετικές χώρες. Στόχος της επίσκεψης ήταν η επιμόρφωση σε θέματα και πρακτικές Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας και Διερευνητικής Μάθησης.

Οι φιλοξενούμενοι μαζί με εκπαιδευτικούς του σχολείου πήραν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια και δράσεις με θέματα «Τεχνικές Δραματοποίησης στην τάξη», «STEM και ρομποτική», «Ψηφιακή αφήγηση και animation», «Χρησιμοποιώντας τα κόμικς στην τάξη», «Καλλιεργώντας δεξιότητες επιχειρηματικότητας στο σχολείο» και «Μαθαίνοντας ξένες γλώσσες μέσα από τα εικαστικά».

Τα βιωματικά εργαστήρια υλοποιήθηκαν στο σχολείο, σε αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου, που ευγενικά παραχώρησε η Διευθύντρια του Ινστιτούτου, κα Βουλγαράκη, ακόμη και στους δρόμους της Λάρισας με ένα ευρηματικό «Food Tour» που συντόνισε η κα Κώντσα Κωνσταντίνα.

Παράλληλα με τις επιμορφωτικές δράσεις οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να «γευτούν» την ελληνική φιλοξενία καθώς ενεργοποιήθηκε όλη η σχολική κοινότητα για να προσφέρει παραδοσιακά εδέσματα και δώρα.

Τέλος, συγκινητική ήταν η συμμετοχή των εκπαιδευτικών από το σχολείο της Κύπρου στη σχολική εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ