ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

“Οδικό χάρτη” και μνημόνιο συνεργασίας με τον ΟΣΕ προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα που αφορούν στον Οργανισμό και ταλανίζουν για δεκαετίες την πόλη ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης.

«Για πρώτη φορά στα χρονικά ερχόμαστε σε συμφωνία με τον ΟΣΕ, υπογράφοντας μνημόνιο κάτω από την ομπρέλα του αρμόδιου υπουργείου Μεταφορών», τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Καλογιάννης, προσθέτοντας πως μέσω της συμφωνίας «θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα μέχρι το 2023» και συμπληρώνοντας με νόημα πως σε περίπτωση που ο ΟΣΕ δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις «θα υπάρξουν πολιτικές ευθύνες λόγω της εμπλοκής του αρμόδιου υπουργείου».

Αναφερόμενος σε επιμέρους ζητήματα που σχετίζονται με τον «οδικό χάρτη» ο δήμαρχος επεσήμανε πως ο επιβατικός σταθμός θα παραμείνει στη θέση του, με παράλληλη αξιοποίηση και ανάπλαση των χώρων στη γύρω περιοχή σε συνεργασία με τη ΓΑΙΟΣΕ, ενώ θα υπάρξει μεταφορά του εμπορευματικού κέντρου διαλογής, που λειτουργεί μεταξύ Νεράιδας και Ν. Πολιτείας, στο εμπορευματικό κέντρο του Οργανισμού στο Κουλούρι.

Ειδική αναφορά έγινε για το τεράστιο θέμα των γραμμών που διέρχονται της πόλης, με τον κ. Καλογιάννη να επαναλαμβάνει πως αναζητείται οριστική λύση σε ένα μείζον ζήτημα ανακοινώνοντας παράλληλα την προκήρυξη μελέτης εντός του Απριλίου, η οποία και θα προσεγγίσει όλες τις δυνατές λύσεις.

«Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο Υποδομών και θα είναι έτοιμη μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο, ενώ αμέσως μετά την εκπόνησή της θα ακολουθήσει διάλογος και στο Δημοτικό Συμβούλιο, με στόχο την οριστικοποίηση των αποφάσεων και την ύπαρξη απτών αποτελεσμάτων μέχρι το 2023», υπογραμμίστηκε χαρακτηριστικά.

Τέλος και αναφορικά με τις άμεσες παρεμβάσεις ασφαλείας στις γραμμές ο κ. Καλογιάννης ανακοίνωσε πως υπάρχουν ήδη συζητήσεις με τον ανάδοχο του έργου και τους κατοίκους της συνοικίας της Νέας Σμύρνης, ενώ ο σχεδιασμός κινείται προς την κατεύθυνση δημιουργίας τοιχοποιίας ύψους 1,5 μέτρου με την προσθήκη πλέγματος, κατόπιν και σχετικού αιτήματος των κατοίκων της περιοχής.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ