Π. ΓΟΥΛΑΣ: Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΞΙΩΝ ΛΕΕΙ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ

«Βρισκόμαστε 60 περίπου ημέρες προ των εκλογών και η πόλη δεν έχει ακούσει σχεδόν τίποτε για προγράμματα, σχέδια, λύσεις και προτάσεις. Αναπαράγουν κάποιες δημοτικές δυνάμεις της πόλης τον κομματικό ανταγωνισμό της κεντρικής πολιτικής σκηνής αντί να σκύβουν στα πραγματικά προβλήματα της πόλης, την ώρα που το τελευταίο που χρειάζεται σήμερα η Λάρισα

είναι ένας “δημοτικός δικομματισμός”, ένα κακέκτυπο κομματικής μονομαχίας».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων το βράδυ της Τετάρτης μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Χατζηγιάννειο ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Αξιών» (ΠΡ.ΑΞΙ) και υποψήφιος για το δήμο της Λάρισας Παναγιώτης Γούλας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του τόσο για το μέλλον της παράταξης, όσο και για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Επικεντρώνοντας σε ένα δήμο Εξωστρεφή, Σύγχρονο και Συμμετοχικό και σε μια Λάρισα Έξυπνη Πόλη , με Ισόρροπη Ανάπτυξη, ζωντανές γειτονιές και Κοινωνική Αλληλεγγύη ο κ. Γούλας τόνισε πως «η Πρωτοβουλία Αξιών επιζητά την Πράξη έναντι της Εντύπωσης, το καθαρό σχέδιο έναντι των πελατειακών συναλλαγών, τις σύγχρονες πρακτικές έναντι των παλαιοκομματικών αντιλήψεων».

«Έχουμε σταθερές αξίες και τις υπηρετούμε με νέες πολιτικές. Έτσι πιστεύουμε ότι ορίζεται η προοδευτική πολιτική. Βασίζεται  σε αξίες και κοινωνικές ανάγκες.   Όχι σε  μικροπολιτικές στοχεύσεις  της στιγμής και   πρακτικές παρασκηνίου. Δε θέλουμε να διχάσουμε την πόλη για να τη διοικήσουμε αλλά να την ενώσουμε για να την αλλάξουμε», συνέχισε ο Π. Γούλας, που έστρεψε για μια ακόμη φορά τα πυρά του εναντίον του «Κλεισθένη» υποστηρίζοντας πως «η πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση με τον “Κλεισθένη” θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη λειτουργικότητα των διοικήσεων σχεδόν όλων των Δήμων, ενώ σημαντικό στοιχείο της είναι ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραχάραξης της λαϊκής βούλησης».

Επικεντρώνοντας στις προτάσεις για την αλλαγή του μοντέλου διοίκησης και ως προς τους στόχους αλλά και ως προς την οργάνωση και λειτουργία ο κ. Γούλας αναφέρθηκε στα εξής:

Θέλουμε ένα Δήμο αναπτυξιακό στρατηγείο ,με δράσεις και σχεδιασμούς που θα βοηθήσουν στην τοπική ανάπτυξη:

  • Εκπόνηση τοπικών αναπτυξιακών προγραμμάτων με άμεση αποδοτικότητα
  • Συνέργεια με το Πανεπιστήμιο και επιστημονικούς φορείς για υποστήριξη κάθε καινοτομίας, της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.
  • Δημιουργία θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων και γενικότερη υποστήριξη των οικονομικών πρωτοβουλιών της νέας γενιάς
  • Υποστήριξη του αγροδιατροφικού τομέα για προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας
  • Προσέλκυση επενδύσεων με σεβασμό στο Περιβάλλον και στην αειφορία.
  • Προτεραιότητα σε δράσεις και έργα με αναπτυξιακό χαρακτήρα που δημιουργούν αύξηση του τοπικού εισοδήματος και της απασχόλησης.

Εργαζόμαστε για ένα Δήμο με κοινωνική ευαισθησία ώστε να:

  • διασφαλιστεί το δικαίωμα των πολιτών που βρίσκονται σε δυσκολίες για χρήση των βασικών κοινωνικών υπηρεσιών
  • εξασφαλιστεί η  επάρκεια και η ποιότητα των κοινών αγαθών και πόρων για όλους τους Λαρισαίους
  • υποστηριχθούν οι πολίτες που έχουν ανάγκη το μειωμένο κόστος διαβίωσης.

Οραματιζόμαστε ένα Δήμο με ισόρροπη ανάπτυξη:

  • Μεταξύ όλων των Δημοτικών μας Ενοτήτων, με εξειδικευμένα προγράμματα και στοχευμένες παρεμβάσεις σε κάθε μία από αυτές.
  • Για όλες τις γειτονιές της πόλης για να καταστούν όμορφες, ασφαλείς και ζωντανά κοινωνικά κύτταρα
  • Για όλους τους τομείς της ανάπτυξης μας (πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή)
  • Για κάθε τομέα καθημερινής δραστηριότητας του πολίτη (αθλητισμό- πολιτισμό- κοινωνικές πρωτοβουλίες- βελτίωση ποιότητας ζωής)

Επιδιώκουμε ένα Σύγχρονο Δήμο για μία Έξυπνη Πόλη

  • Χρήση νέων τεχνολογιών για άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη, με περιορισμό των διαδικασιών και διευκόλυνση παροχής εγγράφων (ΑΤΜ Πιστοποιητικών, πιστοποιητικά στο σπίτι κλπ)
  • Αξιοποίηση νέων τεχνολογικών μέσων για άμεση ενημέρωση από τους δημότες σχετικά με καθημερινά προβλήματα της περιοχής τους- συνεχής ενημέρωση τους
  • Καλύτερη εσωτερική οργάνωση των δημοτικών υπηρεσιών

“Η επόμενη διοίκηση της Λάρισας θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της πόλης. Η ΠΡ.ΑΞΙ. υπερβαίνει κομματικές αναφορές και πολιτικές προελεύσεις. Μας ενώνουν οι αξίες , η κοινή αγωνία και το ενδιαφέρον για τον τόπο μας, το σχέδιο, η προγραμματική πρόταση και οι προσδοκίες βελτίωσης της καθημερινότητας. Η πρότασή μας είναι προοδευτική και ανοιχτή. Εμείς δε θέλουμε ένα Δήμο καταφύγιο κομματικών στελεχών ή επαγγελματιών της πολιτικής,  εφαλτήριο για την ικανοποίηση των προσωπικών φιλοδοξιών, αρένα προσωπικών συγκρούσεων .Επιδιώκουμε τη συμμετοχή, την κοινωνική λογοδοσία και τη συμβολή στην τοπική οικονομική ανάπτυξη… Για μας η εκλογική αναμέτρηση είναι σύγκριση ικανοτήτων και όχι κομματικών  ιδιοτήτων. Είναι επιλογή πέρα από χρώματα και κόμματα, πάνω από πρόσωπα και υστεροβουλίες. Είναι μάχη για μια καλύτερη ζωή. Για ένα καλύτερο μέλλον όλων μας, για ένα Δήμο που να αξίζει στα παιδιά μας. Κάνουμε Πράξη τις αξίες μας!”, κατέληξε ο κ. Γούλας.

Ειρήνη Παπουτσή

φωτο: larisanew.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ