ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ Η ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΩΤΗΡΑΚΟΥ

Ηχηρή παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου με αφορμή τη συζήτηση στο πειθαρχικό της 5ης ΥΠΕ υπόθεσης της γνωστής συνδικαλίστριας γιατρού

Για προσπάθεια συνέτισης και εκφοβισμού της γνωστής συνδικαλίστριας γιατρού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Σοφίας Σωτηράκου, επειδή τόλμησε να τα βάλει με συμφέροντα που λειτουργούν στο χώρο του νοσοκομείου, από την πλευρά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας έκανε λόγο σήμερα η γνωστή νομικός και πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου

με αφορμή την παραπομπή της κ. Σωτηράκου στο Πειθαρχικό συμβούλιο της 5ης ΥΠΕ για πιθανή θέση σε δυνητική αργία.

Μπορεί το πειθαρχικό συμβούλιο να ανέστειλε τη συζήτηση της υπόθεσης η κ. Κωνσταντοπούλου όμως που είναι συνήγορος υπεράσπισης της κ. Σωτηράκου, μιλώντας στο paidis.com αφού χαρακτήρισε τιμή της να υπερασπίζεται έναν ακέραιο χαρακτήρα, μία τίμια γιατρό και σωστή συνδικαλίστρια, τόνισε ότι όλα ξεκινούν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας τον υπουργό κ. Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό κ. Πολάκη που θέλουν να εκδικηθούν και να τρομοκρατήσουν την κ. Σωτηράκου που τόλμησε να σταθεί απέναντι σε συντεχνίες και σδυμφέροντα στο χώρο του νοσοκομείου.

Παράλληλα χαρακτήρισε απαράδεκτη και παράνομη την παραπομπή της γιατρού στο πειθαρχικό με δεδομένο ότι ήδη έχει απαλλαγεί από το πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας το οποίο δεν στοιχειοθέτησε καμία κατηγορία εναντίον της. Η κ. Κωνσταντοπούλου επεσήμανε επίσης ότι η κ. Σωτηράκου παραπέμφθηκε απευθείας στο πειθαρχικό χωρίς προηγουμένως να εκθέσει τις απόψεις της ή να απολογηθεί, ενώ και στο κατηγορητήριο υπάρχουν κατηγορίες που δε στέκουν και αφορούν άλλους γιατρούς τους οποίους είχε καταγγείλει η συνδικαλίστρια γιατρός με αποτέλεσμα να βρεθεί σήμερα από κατήγορος κατηγορούμενη.

Η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε ακόμη ότι δεν ήταν δυνατό να εκδικαστεί σήμερα στο πειθαρχικό η υπόθεση της κ. Σωτηράκου αφού το όργανο δεν βρισκόταν σε πλήρη σύνθεση και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να πάρει αποφάσεις.

Τέλος αφού εξέφρασε αμφιβολίες για το ποια θα είναι η εξέλιξη της υπόθεσης μετά τη σημερινή απόφαση για αναστολή της συζήτησης, επανέλαβε με αιχμηρό τρόπο ότι απέναντι στη γιατρό βρίσκεται ένα εκδικητικό υπουργείο με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Πολάκη να κινεί τα νήματα αναγκάζοντας και τον υπουργό να τρέχει ασθμαίνων πίσω του, το οποίο προχώρησε σε αυτή την απαράδεκτη πειθαρχική δίωση σε μία στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική υπόθεση της κ. Σωτηράκου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας και όταν στο πλευρό της βρίσκονται γονείς παιδιών που περιέθαλψε στο νοσοκομείο, συνάδελφοί της γιατροί και εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων που της συμπαραστέκονται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ