ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΗΠΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ  3,3 ΕΚ. € ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ

Κ. Αγοραστός: Αναβαθμίζονται με έργα 50 εκατ. ευρώ  τα αστικά κέντρα της Περιφέρειας

 Νέους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας αποκτά η  Λάρισα με χρηματοδότηση 3,3 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το έργο, που  εντάχθηκε στο ΠΕΠ Θεσσαλίας με απόφαση του Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού,  περιλαμβάνεται στην ολοκληρωμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας Θεσσαλίας,

με φορέα υλοποίησης το Δήμο Λαρισαίων και  αφορά  στην ανάπλαση και διαμόρφωση των οδών: Κολοκοτρώνη – Λάμπρου Κατσώνη – Κοραή και Ηλιοδώρου – Ρούσβελτ.

Αναλυτικότερα:

-Οι οδοί Κολοκοτρώνη – Λ. Κατσώνη και Κοραή ανακατασκευάζονται πλήρως ώστε να ενταχθεί σε αυτές ποδηλατόδρομος και νέα πεζοδρόμια (πεζόδρομοι).  Στη νέα μορφή τους οι δρόμοι θα διαθέτουν  μία λωρίδα κίνησης οχημάτων, μια λωρίδα  στάθμευσης οχημάτων και έναν ποδηλατόδρομο διπλής κατεύθυνσης στο κατάστρωμα των οδών Κολοκοτρώνη – Λ. Κατσώνη, που διαχωρίζονται μεταξύ τους με νησίδα πρασίνου. Ακόμη προβλέπεται η  κατασκευή νέων πεζοδρομίων, σε διατομή ενιαίας στάθμης.

-Το δεύτερο τμήμα του έργου αφορά στην πλήρη ανακατασκευή των οδών Ηλιοδώρου, Ρούσβελτ και την προέκταση της Ρούσβελτ έως την Παναγούλη, ώστε  να λειτουργήσουν ως δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας.  Θα περιλαμβάνουν  μία λωρίδα κίνησης οχημάτων, μια λωρίδα στάθμευσης οχημάτων και  ποδηλατόδρομο διπλής κατεύθυνσης στο κατάστρωμα των οδών Ηλιοδώρου και της προέκτασης της Ρούσβελτ έως την Παναγούλη, που διαχωρίζονται μεταξύ τους με νησίδα πρασίνου, καθώς και νέα πεζοδρόμια. Παράλληλα κατασκευάζεται νέο δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων το οποίο θα συνδεθεί με το αντίστοιχο της ΔΕΥΑΛ.

Στόχος των παρεμβάσεων είναι  να μειωθεί  το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης ώστε να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των πεζών και των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η ποιότητα της ατμόσφαιρας και αναβαθμίζεται αισθητικά το κέντρο με νέους χώρους πρασίνου.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης  Κ. Αγοραστός «Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Απ. Καλογιάννη και το Δήμο Λαρισαίων προχωρούμε σε έργα σημαντικά για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης μας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ολοκληρωμένη στρατηγική χρηματοδοτεί έργα ουσίας που αλλάζουν την εικόνα της πόλης. Ως Αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζουμε να έχουμε το μότο «συνεργασία, συνέργεια, αποτελεσματικότητα», προς όφελος των Θεσσαλών”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ