ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΕΝΑ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Στην Τσαριτσάνη για την προώθηση του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης ο υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Γάτσας

 Θεματική επίσκεψη στην Τσαριτσάνη πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Ελασσόνας.

Τη θεματική επίσκεψη διοργάνωσε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος της “Ολύμπου Πολιτεία – Πύλη Ανάπτυξης” στη Δ.Ε. Τσαριτσάνης κ. Κλεοπάτρα Μητσιμπόνα – Οικονομίδου, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν στελέχη του συνδυασμού του υποψηφίου δημάρχου, που ξεναγήθηκαν στα σπουδαία εκκλησιαστικά μνημεία – ναούς της ιστορικής κωμόπολης από τους ιερείς πατέρα Γεώργιο Κοντοτάσιο της ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου και πατέρα Αλέξανδρο Νεζεριώτη της ενορίας Αγίου Νικολάου. Η επίσκεψη ξεκίνησε από τον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα και συνεχίστηκε με την ιστορική εκκλησία της Παναγίας και τους ιερούς ναούς Αγίων Αναργύρων και Αγίου Νικολάου. Η διαδρομή περιλάμβανε τα γραφικά μονοπάτια, τα ιστορικά αρχοντικά και τον πύργο του Μάμτζιου. Τα εκκλησιαστικά αυτά μνημεία κοσμούν περίτεχνες τοιχογραφίες – αγιογραφίες, τέμπλα και εικόνες, που ξεπερνούν σε αισθητική αξία εκθέματα ευρωπαϊκών μουσείων.

Σε δήλωσή του ο κ. Γάτσας τόνισε: “Η Τσαριτσάνη θα αποτελέσει την έδρα του Οργανισμού Στρατηγικής Ανάπτυξης του δήμου μας, με έμφαση στην ενίσχυση της πολιτιστικής και τουριστικής ταυτότητας της περιοχής μας. Τα μνημεία χρειάζονται ανάδειξη και προβολή και ο περιβάλλων κοινόχρηστος χώρος χρειάζεται αναβάθμιση. Δυστυχώς η σημερινή δημοτική αρχή του κ. Ευαγγέλου περιορίστηκε μόνο σε σχέδια επί χάρτου. 5 χαμένα χρόνια για την ιστορική κωμόπολη, όπως και για το σύνολο του Δήμου.”

Και κατέληξε “Η στόχευση η δική μας είναι να ακολουθήσουμε το στρατηγικό σχέδιο της περιφέρειας και να εντάσσουμε έργα εκατομμυρίων ευρώ προς όφελος κάθε κοινότητας. Από το Δήμο μας λείπει η αναπτυξιακή πνοή, λείπει το σχέδιο και η τεχνογνωσία, για τα οποία εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ