ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΜΙΑΣ «ΞΕΧΩΡΙΣΤΗΣ» ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Ανακοίνωση του συλλόγου «Κύκνος»

Ο Σύλλογος Γονέων & Φίλων  Ατόμων με Σύνδρομο Down Θεσσαλίας «Ο ΚΥΚΝΟΣ» διοργάνωσε υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 το απόγευμα στις 18:30 στο «Χατζηγιάννειο» για την Παγκόσμια ημέρα για το Σύνδρομο Down (3/21), μία «ξεχωριστή» εκδήλωση.

Σκοπός από την αρχή ήταν η απόδοση ενός αυθορμητισμού, μίας αμεσότητας τόσο των συζητητών όσο και των παρευρισκομένων που γέμισαν την αίθουσα και έμειναν μέχρι τέλους.

Προέκυψαν μάλιστα και ενδιαφέροντα ζητήματα – αποτελέσματα όπως:

Το εγχειρίδιο με «18 κανόνες συμπεριφοράς απέναντι στα ΑΜΕΑ» (Υπουργείο και UNESCO Ελλάδας, 2008) που αποδόθηκε από τον Πρόεδρο του «ΚΥΚΝΟΥ»  Κων. Διαμάντο στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Θεμάτων Δημ. Δεληγιάννη θα αποτελέσει τη βάση για την επικαιροποίηση και διαμόρφωση ενός νέου. Από το Δήμο Λαρισαίων σε συνεργασία με τους φορείς ΑΜΕΑ της Λάρισας μετά από πρόταση του «ΚΥΚΝΟΥ».

Η γραφειοκρατική εμπλοκή 6 και πλέον μηνών με ευθύνη της Αποκεντρωμένης στην υλοποίηση της χρηματοδότησης της ανακαίνισης του σπιτιού του «ΚΥΚΝΟΥ» λαμβάνει επιτέλους τέλος. Με τη δέσμευση του Δημάρχου Απ. Καλογιάννη και την συμπαράσταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας διά του παρευρισκόμενου εκπροσώπου του Περιφερειάρχη Κων. Αγοραστού, Αντιπεριφερειάρχη Βας. Πινακά αλλά και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την προσπάθεια.

Ο Δρ Σπυρίδωνας Σπιτιέρης, συμφώνησε για ένα πιλοτικό πρόγραμμα με τον «ΚΥΚΝΟ» εφαρμογής στα μέλη του, του LSMindBrain συστήματος- Μεθοδολογία ανάπτυξης νοημοσυνών, μνήμης και ευφυΐας.

Ο καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας (και υποψήφιος Περιφερειάρχης) συμφώνησε για τον «ΚΥΚΝΟ» στην διαμόρφωση ενός προγράμματος ελέγχου και διαμόρφωσης μίας διατροφικής διαιτολογικής λίστας για τα μέλη του «ΚΥΚΝΟΥ» από την Επιστημονική του ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας..

Η Έπη Μίχη-Ζέγγου, κτηνίατρος – συγγραφέας συμφώνησε στην εφαρμογή ενός θεραπευτικού προγράμματος των μελών του «ΚΥΚΝΟΥ» με ζώα. Αλλά, και την συνοδευτική υποστήριξη με ζώο σε όποιο μέλος διστάζει να προσέλθει στα άλλα προγράμματα.

Ο Σταύρος Χαρακόπουλος, πρωταθλητής – προπονητής πτυχιούχος στο JUDO για ΑΜΕΑ μετά την εντυπωσιακή επίδειξη του μέλους μας Δημήτρη Δασκαλάκη έδωσε το έναυσμα για τη διαμόρφωση ενός ειδικού προγράμματος υποστήριξης και αυτοπροστασίας για τα μέλη του «ΚΥΚΝΟΥ».

Εντυπωσιακό ήταν το κλείσιμο της εκδήλωσης από την Λαρισαϊκή Χορωδία «ΣΙΜΥΛΙΣ» υπό τη διεύθυνση της σολίστ- μαέστρου Βιβής Τάτση, με τραγούδια από τις «Μουσικές του Κόσμου» αλλά, και την έκπληξη που επιφύλαξε μαζί με τους ανθρώπους του «ΚΥΚΝΟΥ». Τραγουδώντας όλοι μαζί το γνωστό τραγούδι «αν όλα τα παιδιά της γης…» σήκωσαν στην κυριολεξία όλο το Χατζηγιάννειο που έγινε ένας κύκλος αλληλεγγύης και αγάπης. Με τους γονείς και τα παιδιά του «ΚΥΚΝΟΥ» όλοι, και με τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη με τη σύζυγό του μέλος του «ΚΥΚΝΟΥ» Βάσω, τον αν. Υπουργό Βας. Κόκαλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Βας. Πινακά, τους αντιδημάρχους Δημ. Δεληγιάννη, Άννυ Ψάρρα και Αλ. Μπατζιανούλη, την Πρόεδρο του συλλόγου Καρκινοπαθών Ιωάννα Καραβάνα, την Διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου Γουργιώτη Φανή Καλοκαιρινού, την γνωστή νηπιαγωγό και ιδιαίτερη συμπαραστάτη του «ΚΥΚΝΟΥ» Φανή Μπλιώνα και όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ευχαριστίες θερμές στους εκλεκτούς συζητητές, σε όλους τους Χορωδούς και στη σολίστ-μαέστρο Βιβή Τάτση και στο Δήμο για την παραχώρηση της αίθουσας αλλά, και στον δημοτικό υπάλληλο Βαγγέλη που μας υποστήριξε με όλα τα μέσα που χρειαστήκαμε στην υλοποίηση της εκδήλωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ