ΌΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας με αφορμή την θανατηφόρα παράσυρση εργαζομένου χθες το βράδυ έξω από το Ζαχάρεως

Ένας ακόμα εργαζόμενος που δούλευε σε έργα για το φυσικό αέριο πάνω στον δρόμο Λάρισας-Συκουρίου χθες βράδυ στις 11, έχασε τη ζωή του στον βωμό του επιχειρηματικού κέρδους.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλλει την κατασκευαστική εταιρεία, που υποχρέωνε τους εργαζόμενους να δουλεύουν μέχρι εκείνη την ώρα και μάλιστα χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων.

Κανείς δεν μπορεί να μιλά για ατύχημα και κακιά στιγμή. Πρόκειται για ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα, στην πλειάδα άλλων που συμβαίνουν καθημερινά στους τόπους δουλειάς, στο κυνήγι του μέγιστου δυνατού κέρδους των επιχειρήσεων, που δεν λογαριάζει την σωματική ακεραιότητα και την ζωή των εργαζομένων.

Η έλλειψη μέτρων προστασίας, όπως και στην συγκεκριμένη περίπτωση η εντατικοποίηση της δουλειάς, έχουν εξαπλωθεί σημαντικά και οδηγούν σε τραγικές καταστάσεις με θύματα τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για το μεροκάματο της επιβίωσης.

Αυτή είναι η σύγχρονη Ελλάδα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που διατυμπανίζει η κυβέρνηση, όπου κάθε 15 λεπτά της ώρας έχουμε ένα εργατικό «ατύχημα» και κάθε 3 ημέρες ένα θανατηφόρο «δυστύχημα». Αυτό είναι το καθημερινό σκηνικό της ταξικής επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς.

Η διοίκηση του ΕΚΝΛ, εκφράζει τη συμπαράστασή της στην οικογένεια του συναδέλφου που χάθηκε.

Καλεί τους εργαζόμενους, να μην κάνουν πίσω, μπροστά στην ανάγκη για το μεροκάματο από την διεκδίκηση μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας τους, ώστε να γυρίζουν στα σπίτια τους αρτιμελείς και ζωντανοί. Συσπειρωμένοι στα σωματεία τους, να διεκδικήσουν μαζί με το ΕΚΝΛ:

  • Να ληφθούν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων στην εν’ λόγω εταιρεία και σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας, να μην χρησιμοποιούνται σε καμία θέση ειδικευμένων εργαζομένων ανειδίκευτοι εργάτες-εργάτριες. Να τηρούνται τα ωράρια εργασίας και όλα όσα προβλέπονται από τις ΣΣΕ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ