ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Ανακοίνωση της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Λάρισας

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, παρά την καθολική αντίθεση του συνόλου της σχολικής κοινότητας, παρά τις μεγάλες μαθητικές πορείες που διοργανώθηκαν το τελευταίο διάστημα σε όλη την χώρα, φαίνεται να επιμένει να καταθέσει για ψήφιση στην Βουλή το νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο.

Δεν τους νοιάζει η αγωνία μας, η πίεση και το άγχος που ζούμε εμείς και  τα παιδιά μας  σε ένα σχολείο γεμάτο ψυχοφθόρες και εξοντωτικές εξετάσεις, σε ένα διαρκές τρεχαλητό των  μαθητών από το σπίτι στο σχολείο και μετά στο φροντιστήριο,  δεν  τους  απασχολεί που οι μισοί μισθοί μας πάνε στα φροντιστήρια. Θέλουν όλα αυτά να τα κάνουν ακόμα χειρότερα!

Παίζουν με το μέλλον όλων των παιδιών  μας, ειδικά των μαθητών που είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα!

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, μαζί  με  τους  μαθητές  είχαμε  τοποθετηθεί  και το  δηλώσαμε  και   στον υπουργό και την κυβέρνηση του ότι το απαράδεκτο νομοσχέδιο τους κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό εξεταστικό κέντρο το σχολείο! Χιλιάδες μαθητές σε όλη την χώρα με ποικιλόμορφες εκδηλώσεις μέσα στον Μάρτη, διαδήλωσαν την αντίθεσή τους για μια ακόμα φορά!

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης!

Να μην καλούνται οι μαθητές να κάνουν μηχανογραφικό από τη Β’ Λυκείου, με το μαχαίρι στο λαιμό και με λιγότερες επιλογές!

Το ποσοστό 10% της εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να παραμείνει επ’ αόριστον και να ισχύσει και για τα υπόλοιπα τμήματα ΤΕΙ που συγχωνεύτηκαν με ΑΕΙ.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com