ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 9ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΞΕΝΑΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ξενάγηση των μαθητών και μαθητριών της Α’ τάξης του 9ου Γυμνασίου Λάρισας στο ιστορικό κέντρο της Λάρισας και στα σημαντικότερα μνημεία αυτής, στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος που εκπονείται στο σχολείο μας με τίτλο «Ανιχνεύοντας την ιστορία της Λάρισας, Άνθρωποι και Μνημεία» πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν ενδελεχώς από την ξεναγό-αρχαιολόγο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας κυρία Αικατερίνη Ζάχου για τα κυριότερα Αρχαία, Βυζαντινά και Οθωμανικά μνημεία της Λάρισας και γνώρισαν την ιστορία της πόλης τους από την προϊστορική ως και τη νεότερη εποχή.

Τέλος, κατανόησαν την αξία της διατήρησης των μνημείων κάθε ιστορικής περιόδου και ευαισθητοποιήθηκαν στο θέμα της προστασίας τους από τον καθένα μας ως απόδειξη του πολιτισμού μας στη σύγχρονη εποχή. Άλλωστε, ο στόχος ενός τέτοιου προγράμματος δεν είναι παρά να τονώσει το ενδιαφέρον των μαθητών για την τοπική τους ιστορία, να τους εμπνεύσει αισθήματα υπερηφάνειας και να διαμορφώσει μελλοντικά συνειδητοποιημένους πολίτες.

Τους μαθητές συνόδεψαν οι υπεύθυνοι  εκπαιδευτικοί του προγράμματος κ. Αλίγκα Βασιλική, κ. Αντάρα Φωτεινή και η κ. Στεργιούλα Παναγιώτα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ