ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Πραγματοποιήθηκε στο Συκούριο συγκέντρωση-εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Τεμπών κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε και η παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων του συνδυασμού.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Μαρία Κωστή υποψήφια δήμαρχος και ο Χρήστος Μπίκας δημοτικός σύμβουλος Τεμπών και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

Η Μαρία Κωστή τόνισε στην ομιλία της τα εξής:

Μπροστά στις εκλογές σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο το πραγματικό δίλλημα λαό τους εργαζόμενους , τους αγρότες παραμένει «ανάπτυξη από ποιον και για ποιον»; Ανάπτυξη με βάση τις λαικές ανάγκες και τις δυνατότητες του τόπου ή με βάση την κερδοφορία  και τον ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που όλο και περισσότερο περιορίζουν την ικανοποίηση των λαϊκών  αναγκών;

Εδώ κρίνονται όλες οι πολιτικές δυνάμεις και τα πρόσωπα που παίρνουν μέρος στις τοπικές εκλογές και επειδή δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν οι άλλες δυνάμεις ,ούτε στον πολιτικό μας λόγο ούτε στα πρόσωπα που είναι επικεφαλής των συνδυασμών της Λαικής Συσπείρωσης, επιχειρούν βρώμικα να μειώσουν το κύρος μας, διαδίδοντας ψεύδη και κουτσομπολιά.

Δώστε με την ψήφο σας στην Λαϊκή Συσπείρωση την καλύτερη και ισχυρότερη απάντηση.

Δήμαρχοι και περιφερειάρχες και περιφερειάρχες παίζουν ρόλο κυματοθραύστη των λαϊκών αναγκών. Με τις δομές της διαχείρισης της φτώχειας και τη σακούλα των «κοινωνικών παντοπωλείων» επιχειρούν να ξεπλύνουν τις αντιλαικές πολιτικές κυβερνήσεων και ΕΕ που διαιωνίζουν τη φτώχεια και την ανεργία, επιδιώκουν να μειώσουν τις απαιτήσεις και τις διεκδικήσεις.

Κυβέρνηση και ΕΕ προσπαθούν να εμπλέξουν όλο και περισσότερο την τοπική διοίκηση στην επιχειρηματική δράση και στη μεγαλύτερη σύνδεση της τοπικής διοίκησης  στην προσέλκυση κεφαλαίων , παραδίδοντας την διαχείριση των απορριμμάτων σε ιδιώτες.

Εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι αυτό είναι επιζήμιο τόσο για το περιβάλλον όσο και για την ποιότητα ζωής των δημοτών , γιατί η ζωή έχει δείξει ότι όπου τόσες σημαντικοί τομείς πέρασαν στα χέρια ιδιωτών δεν τηρήθηκαν στοιχειωδώς οι κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος.

Λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, στις συμβάσεις παραχώρησης όπου μεταβιβάζουν τα βάρη στις πλάτες των δημοτών μέσα από ανταποδοτικά τέλη και χαράτσια. Λέμε όχι σε κάθε παραχώρηση δημόσιας δημοτικής γης και υποδομών σε ιδιώτες.

Ο Χρήστος Μπίκας αφού κάλεσε σε ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμο και περιφέρεια αλλά και του ΚΚΕ στην ευρωβουλή  συνέχισε λέγοντας:

Σας καλούμε να γυρίσετε την πλάτη σε αυτούς  που ταυτίζονται με τις ξεπερασμένες, δοκιμασμένες, αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Η προσήλωσή τους σε αυτές είναι η βασική αιτία που δεν δρομολογούνται λύσεις προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων και για τα λεγόμενα «τοπικά» προβλήματα. Η στήριξή τους στις διοικητικές αναδιαρθρώσεις των τελευταίων 20 χρόνων έχουν μετατρέψει την Τοπική Διοίκηση σε ένα όργανο και εργαλείο του κράτους, που εξειδικεύει την πολιτική που αντιστρατεύεται τα λαϊκά συμφέροντα σε τοπικό επίπεδο και απορροφά τους όποιους κραδασμούς και τις συνέπειες της αντεργατικής πολιτικής, αναδιαρθρώσεις που σκοπό έχουν να παρέχονται όλο και λιγότερες υπηρεσίες, να γίνεται ο Δήμος ένας έξτρα φορομπηχτικός μηχανισμός, να σπρώχνεται στην ανταποδοτικότητα.

Σε αυτή τη ρότα κινήθηκε η δημοτική αρχή του κ. Κολλάτου όλο αυτό το διάστημα έχοντας παρά τις όποιες αντιπαραθέσεις τη σύμφωνη γνώμη του κ. Μανώλη στους βασικούς τομείς. Όπως πχ την παραχώρηση πηγών νερού σε ιδιώτες, που από κοινού ψήφισαν , στο μεγάλο θέμα των διοδίων που φυτρώνουν σα μανιτάρια και μέσα στο δήμο μας, και έτσι αναγκάζονται οι διερχόμενοι να χρησιμοποιούν τους παράδρομους με ότι κινδύνους εγκυμονεί αυτό. Το μόνο που ζητούν είναι μόνο κάποιες κάρτες ελεύθερης διέλευσης  για τους μόνιμους κατοίκους του δήμου.

Επέβαλλε Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και τέλος επιτηδεύματος με τη σύμφωνη γνώμη της παράταξης του κ Μανώλη.  Αύξησε τα δημοτικά τέλη σε όλο το δήμο, σε σπίτια και μαγαζιά , ενώ μείωσε αυτά των επιχειρηματιών της ΒΙΠΕ χαρίζοντάς τους πάνω από 80000 ευρώ το χρόνο,  χρήματα που τα πληρώνουν  οι κάτοικοι του δήμου.

Κυνηγάει τους μικροοφειλέτες για μικροχρέη μπλοκαροντάς τους τα ΑΦΜ ,ενώ ταυτόχρονα αφήνει στο απυρόβλητο αυτούς που χρωστάνε μεγάλα ποσά.

Αύξησε την τιμή στο νερό ύδρευσης 50%  μεσοσταθμικά για όλο το δήμο, αλλά βέβαια στην πραγματικότητα ξεπερνούν το 100% όπως και στο νερό άρδευσης από 40 ως και 120% κυριολεκτικά είπαμε το νερό νεράκι.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν είναι οι:

Τσιλιμίγκας Τάσος,           ιδιωτικός υπάλληλος ,

Γουγουλιάς Γιώργος ,  συνταξιούχος εκπαιδευτικός,

Γκατζιας Γιάννης, φυσικός,

Παπαιωάννου Αποστόλης, συνταξιούχος,

Οταντζόγλου Σοφία, δημόσιος υπάλληλος,

Παπαδούλης Κώστας, γυμναστής-αγρότης,

Τσιούρβας  Νίκος, αγρότης,

Τσιάτσιου Βάσω, αναπληρώτρια εκπαιδευτικός α/θμιας εκπαίδευσης ,

Παπαδημητρίου Μαρία, εκπαιδευτικός  β/θμιας  εκπαίδευσης,

Ριζούλης Γιάννης, αγρότης,

Μίχος Νίκος, συνταξιούχος ΟΤΑ,

Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης,  οικοδόμος

Τσολάκης Απόστολος, δημοτικός υπάλληλος,

Τσικούρας Κώστας, αγρότης,

Βουλιώτης Γιώργος, συνταξιούχος ΟΤΑ,

Γούλας Γιώργος, συνταξιουχος,

Αργυρούλης Χρήστος,

Παναγιωτόπουλος Δημήτρης, ελεύθερος επαγγελματίας

Μπαρμπούτη-Νάτσα Κατερίνα,  συνταξιούχος

Αγορογιάννης Γιώργος, συνταξιούχος  εκπαιδευτικός,

Νασιάρας Θανάσης, εργάτης

Μπαρός Κώστας, γιατρός,

Μπαλτατζής Περικλης ,αγρότης,

Νταφούλης Νίκος, μηχανολόγος μηχανικός,

Χαδουλός Κώστας, δημοτικός υπάλληλος,

Κρικέλης Χαρλαμπος(Λάκης), αγρότης,

Μανίκα Αγαθή, ιδιωτική υπάλληλος

Κακαγιάννης Βαγγέλης ,συνταξιούχος

Λούγγος Δημήτρης, ελεύθερος επαγγελματίας,

Αγγελής Γιώργος εργάτης

Τσαπράζης Χαδούλης (Λάκης) ελεύθερος επαγγελματίας

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ