Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΦΟΙ Α. ΜΠΡΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΤ

Με αφορμή την απόφαση του ΕΦΕΤ να ζητήσει την απόσυρση του προϊόντος “Νηστίσιμο, ιδανικό για vegan” που διακινούσε εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

“Η εταιρεία ΑΦΟΙ ΑΝΔ. ΜΠΡΕΖΑ Ο.Ε. ενημερώθηκε από τον ΕΦΕΤ ότι διαπιστώθηκε – στο πλαίσιο διερεύνησης επώνυμης καταγγελίας και έπειτα από έρευνα – πως το προϊόν «Νηστίσιμο, ιδανικό για vegan», Ελληνικής Προέλευσης σε συσκευασία προστατευμένης ατμόσφαιρας των 200g, κομμένο σε φέτες, με κωδικό παραγωγής Lot: 70058.162.65, ημερομηνία παραγωγής: 22/11/2018, ημερομηνία συσκευασίας: 06/03/2019 και ημερομηνία ανάλωσης: 21/08/2019, βρέθηκε ύστερα από σχετική ανάλυση της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους να περιέχει ίχνη γάλακτος ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί περαιτέρω έλεγχοι.

Η εταιρεία μας είναι αρμόδια μόνο για τη διανομή και τη διακίνηση του συγκεκριμένου προϊόντος, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται από ελληνική επιχείρηση με αντικείμενο την παραγωγή και τυποποίηση ομοειδών προϊόντων, η οποία ενημερώθηκε άμεσα για τον ως άνω έλεγχο. Επίσης προχώρησε για προληπτικούς λόγους στην άμεση παύση της διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσε τα συνεργαζόμενα καταστήματα και super markets για την άμεση απόσυρση/ανάκληση της ως άνω παρτίδας.

Η εταιρεία μας έχει δεσμευτεί για την προστασία και τη διασφάλιση της υγείας των καταναλωτών και δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια και στην ποιότητα των προϊόντων που διακινεί.

Τέλος, η επιχείρηση αν και αποτελεί δίκτυο αποθήκευσης και διανομής προϊόντων και όχι εταιρεία παραγωγής αυτών, αντέδρασε ως όφειλε άμεσα λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, ούτως ώστε να αποκλειστεί ο κίνδυνος για τους καταναλωτές που έχουν ευαισθησία ή αλλεργία στο γάλα, καθώς για το υπόλοιπο καταναλωτικό κοινό δεν υπάρχει κίνδυνος από την κατανάλωση του προϊόντος”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ