ΑΛΜΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ

Την υπόθεση παραμονή επιχείρησε να «καθαρίσει» η ΑΕΛ στο FC ARENA, όπου και στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SL έκανε τους οπαδούς της να καρδιοχτυπήσουν κυνηγώντας το σκορ πριν φτάσει στην ολική ανατροπή και τη νίκη με 2-1.

Οι παίκτες του Τζ. Φέστα εμφανίστηκαν με επιθετικές διαθέσεις στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 5ο λεπτό απείλησαν από στημένη φάση, όταν ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε φάουλ και ο Γκόικοβιτς έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Αστέρα, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο 16’, καθώς ο Μανιάς έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή απέναντι στον Κρίστινσον, ο οποίος απομάκρυνε, ωστόσο ο επερχόμενος Καλτσάς εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της άμυνας, πήρε το ριμπάουντ και με νέο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Το γήπεδο «πάγωσε» στο 28’ όταν ο Μανιάς αστόχησε από καλή θέση στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό οι καρδιές επανήλθαν στη θέση τους, αφού ο επανεμφανισθείς μετά από καιρό Κούνιτς κέρδισε το πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μουνάφο (αμφισβητήθηκε έντονα από τον Αστέρα) και ο ψύχραιμος Φατιόν δεν αστόχησε από τα 11 βήματα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 32’ οι «βυσσινί» επιχείρησαν την ολική ανατροπή με τον Αθανασιάδη να διώχνει μάλλον ενστικτωδώς την προβολή του Μόρα διατηρώντας το σκορ στο 1-1 και ενώ το ημίχρονο έδειχνε να ολοκληρώνεται χωρίς άλλες συγκινήσεις, αφού στο 40’ σέντρα-σουτ του Βλάχου δεν ανησύχησε τον Κρίστινσον που μπλόκαρε, στο 43’ ήταν η σειρά του κίπερ της ΑΕΛ να πει «όχι» αντιδρώντας εκπληκτικά σε προσπάθεια και κοντινό πλασέ του Καλτσά!

Στην επανάληψη οι «βυσσινί» μπήκαν πιο επιθετικά και στο 64’ το σουτ του Φατιόν πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Αστέρα, για να φτάσουμε στο 69’ και την ολική ανατροπή, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μόρας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Αθανασιάδη γράφοντας το 2-1 για την ομάδα του!

Στο 72’ οι Αρκάδες γκρίνιαξαν για μαρκάρισμα του Μπέρτου εντός περιοχής, με το διαιτητή να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι, στο 82’ ο Μανιάς ζήτησε νέο πέναλτι για μαρκάρισμα του Μόρα, με το ρέφερι να δείχνει και πάλι «παίζεται», ενώ στις καθυστερήσεις το αποτέλεσμα δεν άλλαξε με την ΑΕΛ να πανηγυρίζει μεγάλη νίκη και σημαντικό βήμα παραμονής στην κατηγορία.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Κούνιτς (71′ Γιακιμόβσκι), Σικάβκα, Μόρας, Ακόστα (46′ Σεσέροβιτς), Μπέρτος, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς,Γκόϊκοβιτς, Φατιόν (90’ Γκόλιας).

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Βλάχος (78’ Αραβίδης), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρτίνες (85’ Τασουλής), Μπελόκ (74’ Ρόλε), Μουνάφο, Βαλιέντε, Καλτσάς, Μανιάς.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: SDNA

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ