ΛΑΜΠΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΤΣΙΓΡΑ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ (ΦΩΤΟ)

Λαμπρά εγκαίνια το μεσημέρι της Κυριακής στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι Κατσίγρα, όπου παρουσία επισήμων και πλήθος κόσμου έγιναν τα αποκαλυπτήρια της μόνιμης έκθεσης της Συλλογής Κατσίγρα, μετά τον επανασχεδιασμό της και τη νέα μουσειολογική μελέτη.

Η εκδήλωση των εγκαινίων, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον εκπροσώπων φορέων αλλά και φιλότεχνων, ενώ την έκθεση εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, παρουσία και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Κων/νου Στρατή, της Ντ. Μπακογιάννη, βουλευτών του νομού και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η αντιπρόεδρος της Πινακοθήκης Άννυ Ψάρρα-Περίφανου που ευχαριστώντας όλους για τη συμβολή τους περιέγραψε έναν χώρο παραγωγής πολιτισμού «με στόχευση το άνοιγμα στην κοινωνία και τις συνεργασίες με τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας», ενώ σε σύντομη ομιλία του ο δήμαρχος Λαρισαίων και πρόεδρος της Πινακοθήκης Απ. Καλογιάννης στάθηκε ιδιαίτερα στο έργο και την προσφορά του αείμνηστου γιατρού και συλλέκτη Γ. Κατσίγρα, προσθέτοντας πως «η επανέκθεση δίνει στον επισκέπτη όλο το πλαίσιο των εκθεμάτων».

Στον κοινωνικό ρόλο της Πινακοθήκης και τη συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο στάθηκε σε σύντομο χαιρετισμό του ο υφ. Πολιτισμού κ. Στρατής, ενώ παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης υπογράμμισε πως «κορυφαίο ζήτημα είναι η αξιοποίηση όλων των εστιών δημιουργίας και πολιτισμού που δίνουν ισχυρά “αντισώματα” σε μια κοινωνία που μόλις βγήκε από την κρίση».

Στην προστιθέμενη αξία της Πινακοθήκης αναφέρθηκε και ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, ενώ τον επανασχεδιασμό της έκθεσης περιέγραψε στους παριστάμενους η Ιστορικός Τέχνης και υπεύθυνη της μουσειολογικής μελέτης Σιραγώ Τσιάρα.

Η λαμπρή τελετή ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου, ενώ την εκδήλωση των εγκαινίων «έντυσαν» μουσικά ο Σπύρος Καβαλιεράτος (κιθάρα) και ο Νίκος Έξαρχος (πιάνο).

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ