ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.Γ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΘΕΒ

Για μείωση φορολογίας και μεταρρυθμίσεις μίλησε η Ντ. Μπακογιάννη

Σημαντικές τοποθετήσεις πάνω σε θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο καταγράφηκαν το βράδυ της Κυριακής στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΣΘΕΒ, ενώ το ενδιαφέρον κέντρισαν οι παρεμβάσεις τόσο του Γ.Γ. Βιομηχανίας Απ. Μακρυκώστα όσο και της Βουλευτή της ΝΔ και Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης Ντ. Μπακογιάννη.

Παίρνοντας το λόγο ο Γ.Γ Βιομηχανίας Απ. Μακρυκώστας εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της επιχειρηματικότητας μετά και την έξοδο από την κρίση, προσθέτοντας πως με σειρά μέτρων η κυβέρνηση στήριξε και θα συνεχίσει να στηρίζει την ανάπτυξη.

«Δίνουμε έμφαση σε δράσεις ενισχύοντας την εθνική στρατηγική με το βλέμμα και στις ευρωπαϊκές πρακτικές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μακρυκώστας.

Από την πλευρά της η «γαλάζια» Τομεάρχης στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη μείωσης των φορολογικών συντελεστών, τη μείωση της γραφειοκρατίας με παράλληλη ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και την άμεση πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους στους επιχειρηματίες, ενώ έκανε μνεία και στο ρόλο των τραπεζών που «θα πρέπει να στηρίξουν την ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων», υπογραμμίζοντας και την ανάγκη επίλυσης του τεράστιου ζητήματος των «κόκκινων» δανείων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κοκτέιλ που παρέθεσε προς τιμή των συμμετεχόντων στη συνέλευση η διοίκηση του ΣΘΕΒ.

Ε.Π.

φωτο: larisanew.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ