ΕΙΝΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ…

ΓΡΑΦΕΙ Ο Δημήτρης Δεληγιάννης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων

Διάβασα με προσοχή τις προγραμματικές δηλώσεις της κ. Καραλαριώτου των προηγούμενων ημερών για τη στήριξη παιδιών και οικογενειών της πόλης μας. Είναι ελπιδοφόρο ότι υιοθετούνται πια ανοικτά και εντάσσονται στο νέο προεκλογικό πρόγραμμα της υποψηφίας δημάρχου οι καινοτόμες δράσεις και νέοι θεσμοί, που αγκάλιασαν οι συμπολίτες μας όλη την προηγούμενη περίοδο.

Η ύπαρξη θέσεων για όλα τα παιδιά της πόλης στους βρεφονηπιακούς μας σταθμούς με μοριοδότηση, μακριά από τις γνωστές πρακτικές του παρελθόντος, η Κατασκήνωση στην Πόλη, οι Σχολές Γονέων, ο Συμβουλευτικός Σταθμός για ψυχοκοινωνική στήριξη των γονιών και υπηρεσίες λογοθεραπείας, το κοινωνικό τιμολόγιο, που για πολλά χρόνια ήταν αίτημα των πολυτέκνων και τριτέκνων, είναι πια κατακτήσεις της πόλης.

Οι συνεχείς εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε ΚΔΑΠ και παιδικούς σταθμούς με γονείς, αλλά και παππούδες, τα νέα, υπερσύγχρονα μαγειρεία, οι δράσεις πρόληψης και οι ημερίδες ενημέρωσης των γονέων, η συνεχής επιμόρφωση των παιδαγωγών μας, η επέκταση του δικτύου των παιδικών σταθμών με επόμενο αυτόν της Ανθούπολης είναι πια μια πραγματικότητα.

Όλα τα παραπάνω είναι ενέργειες και δομές που πρέπει να εξελιχτούν και να στηριχθούν και στο μέλλον. Ουσιαστικά, από όλες τις πτέρυγες του δημοτικού μας συμβουλίου. Το χρειαζόμαστε.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ