Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΕΡΕΥΝΑ” ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, καταδικάζει την απόλυση του δημοσιογράφου και μέλους της, Κωνσταντίνου Τσέκλημα από την εφημερίδα «Έρευνα» Τρικάλων χωρίς καμία προειδοποίηση, καμία αιτία ή αιτιολογία.

Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στον τύπο, είναι τα θύματα μιας εξοντωτικής πολιτικής, που έχει ως κύριο σκοπό, την επιβολή εκφοβισμού και αντεργατικών μέτρων σε βάρος των συναδέλφων.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στην συγκεκριμένη εφημερίδα, με την απόλυση του συνάδελφου, σχεδόν καταργείται το αθλητικό τμήμα που το υποστήριζαν επαγγελματίες του κλάδου και «παραδίδεται» η χρήση του σε εμπόρους είδησης και διαφημιστές.

Πληροφορίες που μεταβιβάζονται προς τη διοίκηση της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, είναι ότι το προαναφερόμενο γεγονός αποτελεί πλέον τη νέα μόδα στην περιοχή των Τρικάλων, με δημοσιογραφικά τμήματα εφημερίδων να καταργούνται ή να ελαχιστοποιούνται, ενώ αυξάνονται αυθαίρετα οι ώρες εργασίας χωρίς να καταβάλλονται οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψει οι συντάκτες να γίνουν από καμιά εργοδοσία αναλώσιμο είδος στην επιδίωξη του κέρδους και θα περιφρουρήσει με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του, το δικαίωμά τους στην εργασία.

Στο αμέσως χρονικό διάστημα θα συγκληθεί σύσκεψη του Δ.Σ. με τους συναδέλφους της περιοχής Τρικάλων, προκειμένου να εξεταστούν από κοντά όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει και να ληφθούν άμεσες αποφάσεις για προσφυγές στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, ώστε να διαφυλαχθούν τα εργασιακά δικαιώματα τους, που κάποιοι ορέγονται να καταργήσουν με την βοήθεια… προθύμων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ