Ο ΚΟΡΚΟΛΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΚΑΒΑΦΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, υποδέχονται το Στέφανο Κορκολή  την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και ώρα 20.30 στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, όπου θα παρουσιάσει το νέο μουσικό του έργο με μελοποιημένα και συμφωνικά (ορχηστρικά) ποιήματα του Κ.Π .ΚΑΒΑΦΗ, με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας

– Μουσική Διεύθυνση : Χρήστος Κτιστάκης και της Μικτής Χορωδίας Δημοτικού Ωδείου Λάρισας – Διευθυντής : Δημήτρης Καρβούνης.

Ο Στέφανος Κορκολής, με την αριστουργηματική  του μουσική, συνοδευόμενη από την υπέροχη φωνή της Σοφίας Μανουσάκη, υπόσχονται να μας ταξιδέψουν μελωδικά στον ποιητικό κόσμο του Κ.Π.Καβάφη.

Το μουσικό έργο, είναι εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο του Αλεξανδρινού ποιητή και περιλαμβάνει μελοποιημένα ποιήματα και στιγμιότυπα της ζωής του, αποδομένα με ορχηστρικές συνθέσεις, κάνοντας το χρόνο γραφής και σύνθεσης να μοιάζει μηδαμινός και τη διαχρονικότητα της τέχνης ανυπέρβλητη. 12 ποιήματα μεταμορφώνονται με την μουσική σε 12 υπέροχα τραγούδια, με μελωδική ροή, που μας μεταφέρουν στον μοναδικό ρυθμό της καβαφικής ποίησης.

Το αριστουργηματικό έργο «Θάθελα αυτήν την μνήμη να την πω», παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο, με τεράστια επιτυχία στην Όπερα του Καΐρου, στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας (στο πλαίσιο των «Καβαφείων 2017»), στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής , όπως και στο Βουκουρέστι, στην αίθουσα Aula Magna, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές βασισμένες στην καταλυτική φράση «επιτέλους ο Καβάφης τραγουδιέται».

Εισιτήρια προπωλούνται στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (Γραμματεία – 1ος όροφος) έως Παρασκευή 5/4 από 10.00-13.00, Σάββατο 6/4 (αίθριο ΔΩΛ) από 12.00-14.00 και Κυριακή 18.30.

 

Η συναυλία πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της ΔΕΥΑΛ.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com