Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟ 65ΧΡΟΝΟ ΑΛΙΕΑ

Επίσημη ανακοίνωση αναφορικά με τον αγνοούμενο 65χρονο αλιέα και την πορεία των ερευνών εκδόθηκε από το αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας, στην οποία και αναφέρονται τα εξής:

“Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Αγιόκαμπου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, για περιστατικό αγνοούμενου 65χρονου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Σωτηρίτσας Αγιόκαμπου Λάρισας.

Συγκεκριμένα ο ανωτέρω είχε μεταβεί για διενέργεια αλιείας με το υπό την ιδιοκτησία του αλιευτικό σκάφος ”ΣΑΒΙΝΑ” Λ.Α. 51 στη θαλάσσια περιοχή Σωτηρίτσας Αγιόκαμπου Λάρισας.

Το ανωτέρω σκάφος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια περιπολίας από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή χωρίς επιβαίνοντες και το οποίο στη συνέχεια προσάραξε σε αμμώδη ακτή παραλίας Αγιόκαμπου χωρίς να υποστεί υλικές ζημιές.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες προς εντοπισμό του ανωτέρω στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή από Πλοίο Ανοικτή Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από πέντε (05) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από ικανό αριθμό ιδιωτικών και  αλιευτικών σκαφών καθώς επίσης και από ιδιώτες δύτες.

Παράλληλα, περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιωτικά οχήματα  εθελοντών πραγματοποίησαν έρευνες από ξηράς, ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι έρευνες συνεχίζονται με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ενώ τυχόν εξελίξεις πρόκειται να γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου”.

Ε.Π.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ