“ΜΠΑΧΑΛΟ” ΛΟΓΩ Τ. ΓΙΑΛΑΜΑ Η ΛΑΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Γραμματείας Λάρισας που τονίζει ότι δεν στηρίζει την δημοτική παράταξη «Συμπαράταξη Λαρισαίων» του Απ. Καλογιάννη

Η Λαϊκή Ενότητα με ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού της Συμβουλίου έχει αποσαφηνίσει ότι είναι άκρως αντίθετη όχι μόνο με τις γενικότερες, αλλά, με την ίδια ένταση, και με τις ειδικότερες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των άλλων συστημικών δυνάμεων, όπως αυτές εκφράζονται στους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό είναι αυτονόητο ότι η ΛΑ.Ε δεν συνεργάζεται ούτε στηρίζει αυτοδιοικητικά σχήματα στους Δήμους και τις Περιφέρειες, τα οποία αποδέχονται την υποστήριξη αυτών των συστημικών μνημονιακών πολιτικών δυνάμεων.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται Δήμους και Περιφέρειες που να στηρίζουν τον λαό και όχι να στηρίζονται από τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ και την αντιλαϊκή ΝΔ και τις άλλες κατεστημένες δυνάμεις, πράγμα που είναι βέβαιο ότι μόνο δυσμενέστατες επιπτώσεις μπορεί να επιφέρει στις πόλεις και τις περιφερειακές ενώσεις.

Με βάση αυτές τις κατευθύνσεις η Συντονιστική Γραμματεία της ΛΑ.Ε. Λάρισας δηλώνει κατηγορηματικά ότι η ΛΑ.Ε. Λάρισας δεν στηρίζει την δημοτική παράταξη «Συμπαράταξη Λαρισαίων» με υποψήφιο δήμαρχο τον Απ. Καλογιάννη, πέραν άλλων λόγων, εξαιτίας της απόφασης του τελευταίου να επιζητήσει και να λάβει την στήριξη του σημερινού μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική ευθύνεται για την συνέχιση της καταστροφικής πορείας ξεπουλήματος και καταλήστευσης της χώρας και τους λαού και της συνέχειας της πορείας υποβάθμισης, απαξίωσης και λεηλάτησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πολύ περισσότερο, μάλιστα, η στήριξη του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ στην σημερινή δημοτική αρχή Λάρισας γίνεται ιδιαίτερα επιζήμια και πνιγηρή θηλιά, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση του ευθύνονται και για τη διαιώνιση των οξύτατων προβλημάτων στον Δήμο, των οποίων η αντιμετώπιση μπορεί να γίνει μόνο με συνεπείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στις κυβερνητικές και μνημονιακές πολιτικές. Η πόλη της Λάρισας χρειάζεται μια Δημοτική Αρχή με άλλον, πολύ διαφορετικό, ριζοσπαστικό, προοδευτικό, δημοκρατικό προσανατολισμό, για να ανοίξει ένα καινούριο κεφάλαιο για την πόλη, το λαό της και ιδιαίτερα την νεολαία της.

Επομένως, εκείνοι που συμμετέχουν ή στηρίζουν την «Συμπαράταξη Λαρισαίων» και τον Απ. Καλογιάννη, ενεργούν υλοποιώντας προσωπικές στρατηγικές οι όποιες είναι σε πλήρη αντίθεση με τις πολιτικές επιλογές και αποφάσεις (δημόσια διατυπωμένες) της ΛΑ.Ε. και των οργάνων της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ