ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΒΑΝ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΣΤΟΝ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ

Έρευνα, καινοτομία, έξυπνες πόλεις, ήπιες μορφές ενέργειες, σύγχρονες γεωργικές μονάδες – γεωργία ακριβείας, πρότυπη επιχειρηματικότητα, εξωστρέφεια, πολιτισμός, ποιοτικός και εναλλακτικός τουρισμός, Ευρώπη και Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι οι απαντήσεις στα σύγχρονα προβλήματα και τις προκλήσεις της Ελληνικής κοινωνίας.

Το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης θα επισκεφθούν την  Θεσσαλία για να μάθουν από τις καλές πρακτικές και την τεχνογνωσία που έχουν αναπτύξει Θεσσαλοί σε όλες τους παραπάνω τομείς. Από τις μικροζυθοπείες και τα παραδοσιακά οινοποιεία μέχρι την υιοθέτηση σύγχρονων τεχνολογιών για την δημιουργία έξυπνων πόλεων, αναδεικνύονται προσπάθειες που τοποθετούν την Θεσσαλία στην κορυφή της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και του πολιτισμού όχι μόνο σε εθνικό αλλά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αυτές τις πρωτοβουλίες θέλει να αφουγκραστεί, να καταγράψει και να προωθήσει σε όλη την Ελλάδα το Ποτάμι, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Η επίσκεψη στη Θεσσαλία δεν είναι μόνο προεκλογική αλλά κυρίως διδακτική για το πως η Ελλάδα μπορεί να αφήσει πίσω της τα χρόνια της μιζέριας και να αναπτυχθεί σε αυτό που της αξίζει πραγματικά να είναι, μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Στόχος της επόμενης Ευρωβουλής θα πρέπει να είναι η ενίσχυση της καινοτομίας στο πρωτογενή τομέα, οι έξυπνες τεχνολογίες, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και κυρίως η ευρωπαϊκή επιχειρηματικότητα με τα δικά της διακριτά χαρακτηριστικά. Όλη η Ευρώπη ένα ποτάμι ευκαιριών και δυνατοτήτων για όλους τους πολίτες της είναι το ζητούμενο των ευρωεκλογών.

Το πρόγραμμα

Πρώτος σταθμός του βαν στον θεσσαλικό κάμπο είναι τη Δευτέρα 8 Απριλίου τα Τρίκαλα. Εκεί ο Επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, θα συναντήσει τον Δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου. Στην συνέχεια θα επισκεφτεί την Καλαμπάκα και την Καρδίτσα όπου θα συναντηθεί με στελέχη του Κινήματος και παράγοντες της τοπικής κοινωνίας.

Το απόγευμα της Δευτέρας θα παραστεί στην εκδήλωση του Κινήματος «Όλη η Ευρώπη ένα Ποτάμι» που θα γίνει στις 8:00 μ.μ. στο «Xenia Hotel». Ομιλητές θα είναι εκτός από τον Επικεφαλής, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου με τον συνδυασμό «Βόλος-Ανατροπή-Δημιουργία», Απόστολος Παπαδούλης και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, Αβραμίδης Παντελής και Χειμωνάς Θανάσης.

Την Τρίτη στις 9 Απριλίου θα επισκεφθεί τη Λάρισα και χωριά του νομού όπου θα συναντηθεί με στελέχη του Κινήματος και παράγοντες της τοπικής κοινωνίας. Το μεσημέρι (12:30 μ.μ.) θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο Divani Palace. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη.

Το απόγευμα της Τρίτης θα παραστεί στην εκδήλωση του Κινήματος «Όλη η Ευρώπη ένα Ποτάμι. Πως το Εθνικό συναντά το Ευρωπαϊκό» που θα γίνει στις 7:00 μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας. Ομιλητές, εκτός από τον Επικεφαλής, θα είναι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, Κωνσταντινίδης Γιάννης, Σιδηροπούλου Κλεοπάτρα και Τσίκας Θεόδωρος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ