ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ Ο ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ

«Παρά ένα εκατό» για τον Ερμή Αγιάς που έδωσε τέλος στο μικρό αρνητικό σερί δύο ηττών στις τελευταίες αγωνιστικές, αφού στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής πανηγύρισε νίκη απέναντι στο Μαρούσι με σκορ 99-83.

Αποφασισμένος να επιστρέψει στις επιτυχίες εμφανίστηκε στο παρκέ του κλειστού της Νεάπολης ο Ερμής, ωστόσο οι παίκτες του Κεραμιδά που «καίγονται» για βαθμούς άντεξαν στην πίεση καταφέρνοντας να μένουν στο παιχνίδι στο πρώτο μέρος (ημ. 45-38).

Με την έναρξη της επανάληψης ο Ερμής πάτησε… γκάζι, πήρε τη διαφορά στο 3ο 10λεπτο (79-65) και με σωστή διαχείριση και ασταμάτητο τον Κόμματο (30π., 5τρ.) πανηγύρισε στο τέλος την επιτυχία.

Δεκάλεπτα: 25-23, 45-38, 79-65, 99-83

Ερμής Αγ. (Λίβανος): Τσιαμπαλής, Μηλιώνης, Τσιλούλης 15 (2), Σπυρόπουλος 19, Κόμματος 30 (5), Τριανταφύλλου 6 (1), Ζιβάνοβιτς 16 (2), Λάππας 2, Βρέττας, Τσούμας 5 (1), Λόλας 6

Μαρούσι (Κεραμιδάς): Κουκουλάς 20, Στασινός 21 (1), Ξυδάς 7, Χατζηδάκης 4, Γκουαλτιέρι 6 (2), Κανέλλης 6 (1), Λυκογιάννης 9, Σουρλής 6 (2), Παπαγεωργόπουλος 1, Μιχαλούτσος 3 (1).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΕΡΑΜΙΔΑ-ΛΙΒΑΝΟΥ

Κώστας Κεραμιδάς: Προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι κόντρα στον Ερμή και για κάποια λεπτά τα καταφέραμε. Όμως μας έβγαλε εκτός αγώνα ο Κόμματος που διάλυσε κάθε αμυντική μας προσπάθεια και όταν δέχεσαι 99 πόντους σ’ ένα εκτός έδρας παιχνίδι είναι δύσκολο να κερδίσεις.

Για μας το σημερινό ματς δεν ήταν από τα παιχνίδια που υπολογίζαμε, αλλά προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι που ίσως μας βοηθούσε για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Άλλα είναι τα σημαντικά ματς για το Μαρούσι, όπως αυτό της ερχόμενης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα Πάτρας που είναι για μας τελικός.

Γιάννης Λίβανος: Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη σημερινή τους νίκη. Μπορεί να θεωρήθηκε ότι ήταν ένα εύκολο παιχνίδι, αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι επί τρεις εβδομάδες αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα τραυματισμών που δεν μας επιτρέπουν ούτε προπόνηση να κάνουμε. Εμείς όμως έχουμε μείνει ενωμένοι και συγκεντρωμένοι και καταφέρνουμε να ξεπερνάμε αυτές τις δυσκολίες.

Είπαν πολλά για τις δύο συνεχόμενες ήττες που κάναμε, ξεχνώντας τα προβλήματά μας, αλλά και τη δυναμική του πρωταθλήματος. Είδαμε σήμερα τον Ηρακλή να χάνει από τον Κόρροιβο κι αυτό καταδεικνύει αφενός ότι οι ομάδες που παίζουν για τη «ζωή» τους τα δίνουν όλα και αφετέρου ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σκληρό πρωτάθλημα στο οποίο κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με τη νίκη.

Εμείς είμαστε ο Ερμής και δεν έχουμε ούτε το μπάτζετ του Ιωνικού, ούτε και τις πολλές επιλογές για να καλύψουμε τόσα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε το τελευταίο διάστημα. Ακόμη και σήμερα δεν είχαμε τον Τζόλο που ταλαιπωρείται από ίωση γαστρεντερίτιδας και έπρεπε να βρούμε στην τελευταία προπόνηση τις λύσεις.

Ο Ερμής έχει καταγράψει μία εντυπωσιακή πορεία φέτος, έχει πετύχει μεγάλες νίκες και πρίν από μένα, αλλά και με μένα, έχει καταφέρει να πετύχει τον πρώτο του στόχο που είναι η είσοδος στα play off και να κάνει την υπέρβαση. Ό,τι κάνει από δω και πέρα είναι η υπέρβαση στην…υπέρβαση.

Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Ηρακλή, στο οποίο αν χάσουμε δεν χάνουμε και κάτι σημαντικό, αν κερδίσουμε όμως αποκτούμε μεγάλο αβαντάζ για τα play off. Αλλά για να φτάσουμε ως εκεί, υπάρχουν κι άλλα παιχνίδια, δεν θα πρέπει να χάνουμε το μυαλό μας, πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και ενωμένοι.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ευρώπη Πευκοχωρίου-Εθνικός 98-96
Καστοριά-Ψυχικό 74-67
Απόλλων Πάτρας-Καρδίτσα 71-59
Ερμής Αγιάς -Μαρούσι 99-83
Χαρίλαος Τρικούπης-Αμύντας 73-72
Ιωνικός -Διαγόρας Δρυοπιδέων 105-82
Καβάλα-Ιπποκράτης Κω 97-69
Κόροιβος Αμαλιάδας-Ηρακλής 71-61

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Ιωνικός 48
    2. Ηρακλής 45
    3. Ερμής Αγιάς 42
    4. Χαρίλαος Τρικούπης 39
    5. Καστοριά 39
    6. Διαγόρας Δρυοπιδέων 39
    7. Ιπποκράτης Κω 38
    8. Αμύντας 38
    9. Καρδίτσα 38
    10. Ψυχικό 37
    11. Απόλλων Πάτρας 35
    12. Κόροιβος 35
    13. Μαρούσι 34
    14. Ευρώπη Πευκοχωρίου 34
    15. Καβάλα 33
    16. Εθνικός 26

 Η επόμενη αγωνιστική (13/4)

Μαρούσι – Απόλλων Πάτρας
Καρδίτσα – Καστοριά
Ηρακλής – Ερμής Αγιάς
Διαγόρας – Καβάλα
Ιπποκράτης – Κόροιβος Αμαλιάδας
Αμύντας – Ιωνικός
Εθνικός – Χαρίλαος Τρικούπης
Ψυχικό – Ευρώπη Πευκοχωρίου

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ