ΥΔΡΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΠΟΙΜΝΙΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΙΑ ΜΕ ΕΡΓΟ 230.000 €

Κ. Αγοραστός: Στηρίζουμε με έργα τους ανθρώπους της παραγωγής

Στην αξιοποίηση γεώτρησης μέσω της κατασκευής αγωγού, ποτίστρας και δεξαμενής αποθήκευσης νερού προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας με σκοπό την υδροδότηση ποιμνιοστασίων στην θέση «Χονδρομαγούλα» του Δ.Δ.  Ροδιάς του Δήμου Τυρνάβου. Πιο συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε με τον ανάδοχο τη σύμβαση κατασκευής του έργου

συνολικού προϋπολογισμού 230.000 ευρώ. ««Η μείωση της ενασχόλησης με την κτηνοτροφία αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Ως αιρετή Περιφέρεια στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής, με πράξεις και έργα δίνουμε λύσεις μέσω των υπηρεσιών μας στη βελτίωση της καθημερινότητας των κτηνοτρόφων και τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Σε συνεργασία με το Δήμο Τυρνάβου προχωράμε το επόμενο διάστημα στην υλοποίηση  ενός έργου σημαντικού ύδρευσης που ενισχύει την παραγωγή στη Ροδιά του Δήμου Τυρνάβου. Η  επιθυμητή και επιδιωκόμενη – στα λόγια τουλάχιστον – από όλους στροφή στην παραγωγή και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας δεν μπορεί να γίνει ούτε επί χάρτου ούτε σε δοκιμαστικό σωλήνα» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στοιχεία Έργου

Στο συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνονται εργασίες αξιοποίησης υδρευτικής γεώτρησης, κατασκευή αγωγού, κατασκευή ποτίστρας και δεξαμενής αποθήκευσης νερού. Πιο αναλυτικά θα γίνουν οι παρακάτω εργασίες:

Θα γίνει εξαγωγή υποβρυχίου του αντλητικού συγκροτήματος από βάθος 160 μέτρων και τοποθέτηση νέου κατάλληλου για την ύδρευση των ποιμνιοστασίων. Το νέο αντλητικό θα φέρει πιστοποιητικά καταλληλότητας για ύδρευση. Θα χρησιμοποιηθούν όμως τα υπάρχοντα καλώδια, στελέχη υποβρυχίου και πίνακες ισχύος. Ακόμη θα γίνει  αντικατάσταση όλης της υδραυλικής εγκατάστασης του αντλιοστασίου λόγω της αυξημένης πίεσης λειτουργίας του νέου δικτύου.

Θα κατασκευαστεί κεντρικός αγωγός ύδρευσης από σιδεροσωλήνα και πολυαιθυλένιο προς την δεξαμενή. Λόγω της μεγάλης υψομετρικής διαφοράς (άνω των 375 μέτρων) τα πρώτα 2400 μέτρα του αγωγού θα κατασκευαστούν από σιδεροσωλήνα Φ89 χωρίς ραφή,  ευρωπαϊκής προέλευσης TUBO A106/ST44, κατάλληλο για πιέσεις τουλάχιστον 45 ατμοσφαιρών. Οι ηλεκτροσυγκολλήσεις θα γίνουν από πιστοποιημένο συνεργείο. Τα υπόλοιπα 3700 μέτρα θα κατασκευαστούν από πολυαιθυλένιο Φ75/32 ατμοσφαιρών.

Ακόμη θα κατασκευαστούν ποτίστρα από γαλβανισμένη λαμαρίνα, μήκους 12 μέτρων,   δευτερεύων αγωγός από πολυαιθυλένιο Φ40/16 μήκους  4700 m προς τα ποιμνιοστάσια και την νέα ποτίστρα και θα γίνει προμήθεια δεξαμενής ύδρευσης χωρητικότητας  20 Μ3. Για την τοποθέτηση της ποτίστρας και της δεξαμενής θα απαιτηθεί βάση από οπλισμένο σκυρόδεμα ανάλογων διαστάσεων καθώς και διάνοιξη οδού 1100 μέτρων.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ