ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΕΦΕΥΓΑΝ (ΦΩΤΟ)

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν την Πέμπτη 4 Απριλίου σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, τρεις  διακινητές που προωθούσαν προς το εσωτερικό της χώρας, τρεις μη νόμιμους αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι 2 κατηγορούνται για τη

συμμετοχή τους στη ληστεία σε βάρος επιχειρηματία στον Αμπελώνα στις 13 Αυγούστου 2018, που διέφευγαν της σύλληψης ενώ είχαν συλληφθεί ήδη 3 συνεργοί τους στις 13 Δεκεμβρίου.

Σε βάρος των τριών τελευταίων συλληφθέντων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ ο ένας εξ αυτών είναι και δραπέτης φυλακών.

Πιο συγκεκριμένα συνελήφθη ένας 35χρονος Αλβανός ο οποίος πέραν του εντάλματος σύλληψης για τη ληστεία στον Αμπελώνα, είχε και απόφαση Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη, κάθειρξη είκοσι πέντε (25) ετών και χρηματική ποινή χιλίων (1.000) ευρώ, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ληστείες, σύσταση και συμμορία, παράνομη οπλοφορία, παράνομη κατακράτηση, εμπρησμό από πρόθεση και πλαστογραφία.

Επίσης συνελήφθη ένας ακόμη 35χρονος Αλβανός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη, κάθειρξη είκοσι πέντε (25) ετών και χρηματική ποινή χιλίων (1.000) ευρώ, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ληστεία, σύσταση και συμμορία, παράνομη οπλοφορία, παράνομη κατακράτηση, εμπρησμό από πρόθεση και πλαστογραφία, ένταλμα Σύλληψης Ανακριτή Γ΄ Τμήματος Πρωτοδικείου Λάρισας, για ληστεία, σύσταση και συμμορία και παράνομη οπλοφορία και ένταλμα Σύλληψης του 2ου Τακτικού Ανακριτή Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών, για ληστεία.

Οι δύο συλληφθέντες για τη ληστεία σε βάρος του επιχειρηματία στον Αμπελώνα είναι όπως φαίνεται και από τις υποθέσεις που εκκρεμούν ιδιαίτερα σκληροί κακοποιοί και αναμένεται εντός των επομένων ημερών να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Λάρισας.

Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Γ.Ε.Δ. Δυτικής Μακεδονίας για τις συλλήψεις των δύο κατηγορούμενων για τη ληστεία και των υπολοίπων 4 αναφέρονται τα εξής:

“Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μη νόμιμων αλλοδαπών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πρωινές ώρες σήμερα (Πέμπτη 4/4), πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε δυο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα σε περιοχή της Καστοριάς.

Από τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι το ένα όχημα, που οδηγούσε 41χρονη αλλοδαπή, μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, δυο (2) αλλοδαπούς, ηλικίας 29 και 35 ετών, οι οποίοι προκειμένου να αποδείξουν το νόμιμο της παραμονής τους στην χώρα μας, επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι:

Σε βάρος του 29χρονου, ο οποίος είναι δραπέτης φυλακών, εκκρεμούσαν:

Ένταλμα Σύλληψης Α΄ Ανακρίτριας Πρωτοδικείου Χαλκίδας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών,

Απόφαση Α΄ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης έξι (6) ετών, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής,

Απόφαση Β΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους, για κλοπή,

Απόφαση Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών, για κλοπή,

Σε βάρος του 35χρονου, εκκρεμούσαν:

Ένταλμα Σύλληψης Ανακριτή Γ΄ Τμήματος Πρωτοδικείου Λάρισας, για ληστεία, σύσταση και συμμορία και παράνομη οπλοφορία,

Απόφαση Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη, κάθειρξη είκοσι πέντε (25) ετών και χρηματική ποινή χιλίων (1.000) ευρώ, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ληστείες, σύσταση και συμμορία, παράνομη οπλοφορία, παράνομη κατακράτηση, εμπρησμό από πρόθεση και πλαστογραφία.

Ταυτόχρονα, διαπιστώθηκε ότι το έτερο όχημα, που οδηγούσε 32χρονος ημεδαπός, με συνοδηγό 27χρονη ημεδαπή, μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, έναν 35χρονο αλλοδαπό, ο οποίος, επίσης, προκειμένου να αποδείξει το νόμιμο της παραμονής του στην χώρα μας, επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, ενώ όπως προέκυψε σε βάρος του εκκρεμούσαν :

Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη, κάθειρξη είκοσι πέντε (25) ετών και χρηματική ποινή χιλίων (1.000) ευρώ, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ληστεία, σύσταση και συμμορία, παράνομη οπλοφορία, παράνομη κατακράτηση, εμπρησμό από πρόθεση και πλαστογραφία,

Ένταλμα Σύλληψης Ανακριτή Γ΄ Τμήματος Πρωτοδικείου Λάρισας, για ληστεία, σύσταση και συμμορία και παράνομη οπλοφορία,

Ένταλμα Σύλληψης του 2ου Τακτικού Ανακριτή Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών, για ληστεία.

Κατασχέθηκαν συνολικά τα δυο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για την μεταφορά, το χρηματικό ποσό των χιλίων διακοσίων εβδομήντα (1.270) ευρώ, δυο (2) κινητά τηλέφωνα, ένα (1) πλαστό Δελτίο Ταυτότητας Ελληνικών Αρχών, ένα (1) πλαστό Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Αλλοδαπού και ένα (1) πλαστό Διαβατήριο.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com