ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΗ Η ΔΗΠΑΚ ΣΤΗΝ ΟΕΝΓΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, οι νοσοκομειακοί γιατροί ανέδειξαν την Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών (ΔΗ.ΠΑ.Κ) πρώτη δύναμη στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Η ΔΗΠΑΚ αύξησε και τις ψήφους της, όπως και τις έδρες της τόσο στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ, όσο και τους αντιπροσώπους που εκλέγει στην ΑΔΕΔΥ.

Τα αποτελέσματα των εκλογών του Συνεδρίου δείχνουν ότι αναγνωρίστηκε η καθοριστική συμβολή της ΔΗΠΑΚ, η ανυποχώρητη στάση της, για την υπεράσπιση των γιατρών που εργάζονται στο δημόσιο σύστημα Υγείας και ότι βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το δικαίωμα του λαού στη δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Παράλληλα, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα εκφράστηκε η καταδίκη των δυνάμεων που υπερασπίστηκαν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Στο Συνέδριο που άρχισε προχθές και ολοκληρώθηκε σήμερα με την ψηφοφορία, κατά γενική ομολογία αναπτύχθηκε γόνιμος προβληματισμός και το αποτέλεσμα γεμίζει αίσθημα ευθύνης της δυνάμεις που παλεύουν για αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας.

Ακολουθούν οι πίνακες των αναλυτικών αποτελεσμάτων του Συνεδρίου για κάθε παράταξη συγκριτικά με τα αποτελέσματα του προηγούμενου 9ου Συνεδρίου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ