ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας κ. Βασίλης Πινακάς με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

Η Υγεία αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας, ανεξαρτήτως της οικονομικής του κατάστασης.

Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η οποία επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της Δημόσιας Υγείας που απασχολούν όλο τον κόσμο. Η 7η Απριλίου του 1948, είναι η ημερομηνία δημιουργίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ για θέματα Υγείας.

Το σύνθημα για την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι: “Health For All – Universal Health Coverage: Everyone, Everywhere” και είναι αφιερωμένη στην «Καθολική Υγειονομική Κάλυψη: Για όλους, Παντού».

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε εμπράκτως τη Δημόσια Υγεία. Εργαζόμαστε καθημερινά, με πνεύμα συλλογικό, με συνεργασίες και συνέργειες, με στρατηγική και προσανατολισμό και με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, προκειμένου να μειώσουμε τις ανισότητες και να βελτιώσουμε το επίπεδο των παροχών υγείας σε όλους τους πολίτες της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα σε ομάδες που πλήττονται από τη φτώχεια και σε κάθε άλλη  ευπαθή ομάδα.

Στηρίξαμε την Δημόσια Υγεία με περισσότερα από 160 μεγάλα έργα Υγείας και Πρόνοιας, συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 107 εκατομμύρια ευρώ και συνεχίζουμε να την στηρίζουμε.

Πραγματοποιούμε προγράμματα και στοχευμένες δράσεις Προαγωγής Υγείας και Πρόληψης, γιατί πιστεύουμε στην σπουδαιότητα τους και στην ιδιαίτερα θετική τους επίδραση, ειδικά στους νέους. Γιατί θέλουμε ενημερωμένους πολίτες  που να υιοθετούν υγιεινές συνήθειες και πρακτικές, που τους θωρακίζουν από βλαπτικές συμπεριφορές και προάγουν την Ατομική και την Δημόσια Υγεία. Γιατί πιστεύουμε ότι η πρόληψη σώζει ζωές και κάθε ζωή είναι πολύτιμη!

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη Δημόσια Υγεία και την Πρόληψη και θα αγωνιστούμε για την δημιουργία του Πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου Θεσσαλίας, γιατί το ζητά η κοινωνία και οι χιλιάδες των καρκινοπαθών στην Ελλάδα, γιατί αποδείξαμε πως μπορούμε να υλοποιούμε μεγάλα και δύσκολα έργα που ωφελούν τους πολίτες της Θεσσαλίας!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ