ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ 5% ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Το χαρακτηριστικό βανάκι του «Ποταμιού» έκανε την εμφάνισή του το μεσημέρι της Τρίτης στη Λάρισα, με τον επικεφαλής του κόμματος Στ. Θεοδωράκη να προχωρά σε δηλώσεις για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, τις Ευρωεκλογές και τη στόχευση του κόμματός του.

«Aν διαβάσει κανείς τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το σκάνδαλο NOVARTIS, θα νομίζει πως ζει σε άλλη χώρα”, τόνισε ο κ. Θεοδωράκης ζητώντας από τα κόμματα να αφήσουν την δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της και να σταματήσουν την μικροκομματική αντιπαράθεση.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει ακόμα και τον κ. Πικραμένο, που ανέλαβε πρωθυπουργός για ένα μήνα σε μία δύσκολη στιγμή για τη χώρα, ενώ η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι ποτέ δεν υπήρχε πρόβλημα με την φαρμακευτική δαπάνη.” Και συμπλήρωσε: “Προφανώς υπάρχουν πολιτικές ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν, αλλά όχι με μικροπολιτικές λογικές.”

Αναφορικά με τα δημοσκοπικά ευρήματα και το ποσοστό που εκτιμά πως θα πάρει το Ποτάμι στις ευρωεκλογές, δήλωσε πως: “Αν η αποχή είναι τεράστια και ψηφίσουν πάλι μόνο οι κομματικοί στρατοί, το ποσοστό μας θα είναι συμπιεσμένο. Αν ο κόσμος σηκωθεί από τον καναπέ και ψηφίσει, το Ποτάμι θα ξεπεράσει τον στόχο του 5%”. Σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, το Ποτάμι απευθύνεται σε ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που το ακούει με προσοχή και στους αναποφάσιστους που έχουν απογοητευτεί από τις ιδεοληψίες, τους λαϊκισμούς και τις συντηρητικές επιλογές της Δεξιάς και της Αριστεράς.

Επίσης, αναφέρθηκε στους τρεις λόγους που θα πρέπει οι πολίτες να στηρίξουν το Ποτάμι στις ευρωεκλογές. Στο ψηφοδέλτιο που αποτελείται από ανθρώπους που εκφράζουν τις ζωντανές δυνάμεις της χώρας, στην πρόταση για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης που συμπίπτει με εκείνη του Προέδρου Μακρόν για την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση και τρίτον, για το γεγονός ότι είναι ένα Κίνημα που τολμάει να παίρνει αποφάσεις μακριά από το κομματικό συμφέρον, με γνώμονα μόνο το πατριωτικό. “Τολμάμε αυτά που δεν τολμούν τα κόμματα εξουσίας” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη συζήτηση περί Προοδευτικής Συμμαχίας που σχεδιάζει ο κ. Τσίπρας, τόνισε πως «πρόκειται για ένα εκλογικό τέχνασμα» και συμπλήρωσε: «Εμείς δεν μετέχουμε στην προσπάθεια του κ. Τσίπρα να ξεγελάσει τους πολίτες με μία νέα θεωρία. Δεν μετέχουμε ούτε στα δεξιά μέτωπα. Δεν πιστεύουμε ότι η λύση βρίσκεται στην επιστροφή στους υπουργούς του παρελθόντος. Είμαστε παρόντες με τη δική μας πρόταση».

Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης του Σταύρου Θεοδωράκη, στους δημοσιογράφους μίλησαν και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Κλεοπάτρα Σιδηροπούλου και Θανάσης Χειμωνάς εξειδικεύοντας το πρόγραμμα του Κινήματος.

ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» συναντήθηκε αργότερα με το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του. Ο κ. Καλογιάννης και στελέχη της δημοτικής αρχής, υποδέχθηκαν τον κ. Θεοδωράκη, τους υποψηφίους ευρωβουλευτές και τα τοπικά στελέχη του κόμματος στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον επικεφαλής του «Ποταμιού» για όλο το πλέγμα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας, με τον Απ. Καλογιάννη να σημειώνει πως αυτά τα χρόνια «απλώθηκε δίχτυ προστασίας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

Προσέθεσε δε πως οι Κοινωνικές δομές του Δήμου Λαρισαίων, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ολιστικά τις πληγές που άφησε η κρίση στην τοπική κοινωνία, ενώ ο κ. Θεοδωράκης έθεσε σειρά ερωτημάτων που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας των κοινωνικών δομών του Δήμου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις αλλά και το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, αφού «Το Ποτάμι» στηρίζει την υποψηφιότητα του δημάρχου Απ. Καλογιάννη και τη «Συμπαράταξη».

Στις 7 το απόγευμα ο Στ. Θεοδωράκης μίλησε σε εκδήλωση στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας με θέμα «Όλη η Ευρώπη ένα ποτάμι».

Ειρήνη Παπουτσή

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com