ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης

Η Ομάδα Έργου που συντάσσει το προεκλογικό  Πρόγραμμα της  “Δράσης Πολιτών” κοινοποιεί σήμερα την πρότασή της για την ανάπλαση της ιστορικής Γέφυρας του Τυρνάβου.

Έτσι, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού,  θα προχωρήσουμε στις ακόλουθες δράσεις , εάν βεβαίως οι δημότες εμπιστευθούν τη διοίκηση του Δήμου στη  “Δράση Πολιτών”.

Δράση 1:Αποκατάσταση και συντήρηση των τσιμεντένιων κιγκλιδωμάτων του καταστρώματος.

Δράση 2:Προσεκτική επανατοποθέτηση των αποκολληθέντων λίθων.

Δράση 3:Εκπόνηση και εφαρμογή μελέτης αρχιτεκτονικού φωτισμού της γέφυρας, έτσι ώστε να αναδειχθεί στο πλέον αναγνωρίσιμο τοπόσημο του Δήμου Τυρνάβου.

Δράση 4:Καθαρισμός από τα αγριόχορτα και ανάδειξη της παρακείμενης κεκλιμένης πέτρινης βαθμίδας .

Η ιστορική πολυτοξοτή γέφυρα του Τιταρησίου ( Ξηριά ) είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την θρησκευτική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας. Έχοντας αντέξει στα ορμητικά νερά , στις φυσικές καταστροφές και στον χρόνο , κατέστη μάρτυρας και μνημείο της πολιτισμικής κληρονομιάς όλων των  Τυρναβιτών. Γι αυτόν  τον λόγο η “Δράση Πολιτών” θα μεριμνήσει για την ανάδειξη του τοποσήμου αυτού , δημιουργώντας μια επιβλητική εικόνα εισόδου στον Τύρναβο από την κατεύθυνση της Λάρισας.

*Η “Δράση Πολιτών” ευχαριστεί τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και Πολιτικό Μηχανικό / Αγρότη, κ. Θεόδωρο Περιλή , διότι επιμελήθηκε προσωπικά την παρούσα ανακοίνωση εκ μέρους της Παράταξης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ