ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ –ΠΑΡΟΝ  ΚΑΙ  ΜΕΛΛΟΝ  ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανακοίνωση της παράταξης ΣΥΝ Πολιτεία δήμου Τυρνάβου

Λίγες  ημέρες  πριν  τις εκλογές  νιώθουμε την ανάγκη αλλά  και την υποχρέωση  απέναντι σε  όλους τους  πολίτες να μιλήσουμε για όλα. Είμαστε  η Δημοτική  Αρχή που εργάζεται  εδώ και 4,5 χρόνια, αθόρυβα, με σύνεση και  σε πολύ  δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, αποδεχόμενοι  πλήρως  τη λογική της  συνέχειας  στα  ‘δημοτικά  πράγματα’ και τη  γυμνή πραγματικότητα.

Και  η πραγματικότητα ήταν πως ο Δήμος το 2014 είχε  ήδη  καταρρεύσει. Ο Δήμος  χρωστούσε σε διάφορους  και σε βάθος 10ετίας (χαρακτηριστικά παραδείγματα, γυμναστές στα προγράμματα άθλησης του Δήμου, προμηθευτές  για τη διεξαγωγή των καρναβαλιών  μέχρι και  τραγουδιστές και ΑΕΠΙ από  μουσικές εκδηλώσεις. Ο εξοπλισμός, από  τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, τον στόλο των αυτοκινήτων αλλά και η υποστήριξη πληροφορικών  συστημάτων, ήταν εντελώς ξεπερασμένος  και  προβληματικός.

Επίσης  κανένας  μέχρι τότε δε φρόντισε να υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό. Οι υπηρεσίες όλες ήταν υποστελεχωμένες  και σε πολλές  περιπτώσεις  υπήρχαν και  άτυπες σχέσεις  εργασίας.

Και  κυρίως παραλάβαμε μία τοπική κοινωνία η οποία με τις  ενέργειες  της προηγούμενης Δημοτικής  Αρχής  πορεύονταν  χωρίς  κοινωνική  συνοχή και  έβλεπε με φόβο, σε  περιβάλλον οικονομικής  κρίσης, τα προβλήματα  που έρχονταν.

Προβλήματα όπως  με την ταφή των νεκρών.

Το  πρώτο σοκ  που  πάθαμε  ήταν  λίγο  πριν  αναλάβουμε το καλοκαίρι  του  2014  όταν μας  ενημέρωσαν πως  στον  Αμπελώνα  δεν  υπήρχε  χώρος  για την  ταφή  των νεκρών. Η  πρόταση της απερχόμενης Δημοτική  Αρχής  Μαλάκου  ήταν να χαλαστούν  οι  διάδρομοι  του νέου νεκροταφείου Αμπελώνα  και να  δημιουργηθούν  νέοι χώροι  ταφής.

Αντίστοιχα προβλήματα, αντιμετώπιζε  και η κοινότητα Δαμασίου  αλλά  και  η πόλη  του Τυρνάβου.

Στο νεκροταφείο του  Τυρνάβου υπήρχε και ένα επιπλέον  πρόβλημα που δημιουργήθηκε από όσους το διαχειρίστηκαν με λογική μικροεξυπηρετήσεων  των πολιτών  και επαγγελματιών, με αποτέλεσμα  για να επισκεφθεί  κάποιος τον τάφο  των οικείων  του  έπρεπε  να περνάει  πάνω από  3-4 άλλους τάφους.

Εμείς  αμέσως ενεργοποιήσαμε τις διοικητικές  και οικονομικές υπηρεσίες  του Δήμου, δημιουργήσαμε τις  πιστώσεις, βρήκαμε τα χρήματα  και σχεδιάσαμε τα  κοιμητήρια. Από το 2014  έως και σήμερα  υλοποιήθηκαν έργα ύψους 440.000 ευρώ.

Έγινε επέκταση  στο  κοιμητήριο Αμπελώνα, επέκταση  στο  κοιμητήριο Δαμασίου  και πλήρης αναβάθμιση του κοιμητηρίου  Τυρνάβου. Τα αποτελέσματα είναι  ήδη ορατά  και  οι  πολίτες  επισκέπτονται τους  χώρους.

Την συνέχιση αυτής  της  πολιτικής την  εγγυάται  η σημερινή κατάσταση στα κοιμητήρια. Τα έργα γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται, ώστε ο Δήμος να εξασφαλίζει τους κατάλληλους  χώρους ταφής, δίνοντας στοιχεία  μιας σύγχρονης, ευαισθητοποιημένης, ανθρώπινης, τοπικής κοινωνίας  που σέβεται  τους  πολίτες της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ