ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΑΣΣΟΝΙΤΗ ΠΟΤΑΜΟ

Άμεση ήταν η αντίδραση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη διερεύνηση της μόλυνσης  στον Ελασσονίτη- Τιταρήσιο  ποταμό. Κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας επισκέφτηκε  την περιοχή και διαπίστωσε  μεγάλη  συγκέντρωση λυματολάσπης στην περιοχή της Μαγούλας.

Οι υπηρεσιακοί  έλεγξαν  σημεία του ρου του ποταμού και προχωρούν σε δειγματοληψίες προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αναλύσεις και να εντοπιστεί η προέλευση των λυμάτων. Η Διεύθυνση Ανάπτυξης που έχει και την αρμοδιότητα, θα επιληφθεί του θέματος για να καταγράψει τις  επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή και να προχωρήσει σε ελέγχους. Θα ελεγχθεί επίσης και ο Βιολογικός Καθαρισμός Ελασσόνας, ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε διακοπή λειτουργίας  καθώς γίνονται εργασίες συντήρησης.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η μόλυνση του Ελασσονίτη ποταμού είναι έργο ανθρώπινο και παρατηρείται όταν ο καιρός είναι βροχερός. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προστατεύει το περιβάλλον και οι ενέργειες αυτές δημιουργούν σοβαρά προβλήματα ρύπανσης και μόλυνσης του πολυτιμότερου αγαθού που έχουμε, που  είναι το νερό. Οι υπηρεσίες μας καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να βρεθούν οι πηγές της  μόλυνσης και να εντοπιστούν οι υπαίτιοι, ώστε να επιβληθούν οι προβλεπόμενες από το  νόμο κυρώσεις».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ