ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Προπηλακισμούς και επιθέσεις καταγγέλλουν παρατάξεις

Με κύριο χαρακτηριστικό την αποχή από τη διαδικασία και δίχως να λείψουν οι εντάσεις μεταξύ παρατάξεων πραγματοποιήθηκαν και στη Λάρισα οι φοιτητικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έλειψαν οι κόντρες μεταξύ μελών της Πανσπουδαστικής και της ΔΑΠ, με τους πρώτους να καταγγέλλουν επεισόδιο με τους «γαλάζιους» κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στη ΣΤΕΦ, ενώ με ανακοίνωσή της η «Πανσπουδαστική» περιγράφει τα γεγονότα ως εξής:

«Η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη ΣΤΕΦ ΤΕΙ της Λάρισας συνεχίζοντας την προσπάθεια εκφυλισμού των φοιτητικών εκλογών κωλυσιεργούσε από το πρωί αρνούμενη να φέρει ψηφοδέλτια και σφραγίδα του συλλόγου και απαιτώντας να έχουν αυτοδύναμη εφορευτική επιτροπή αγνοώντας την απόφαση της ΓΣ του συλλόγου. Αργότερα ενώ ξεκίνησε η διαδικασία τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποχώρησαν και στον πανικό τους έφεραν καινούργια κάλπη και την έστησαν σε άλλο χώρο του ΤΕΙ. Για άλλη μια φορά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εκφυλλίζει τη διαδικασία των εκλογών. Θέλουν φοιτητικούς συλλόγους μόνο σφραγίδες, που να μην αντιδρούν στη κυρίαρχη πολιτική και τα συμφέροντα αγνοώντας το συμφέρον, τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των φοιτητών».

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ: ΝΟΘΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΕΥΠ

Σκληρή ήταν η ανακοίνωση της Πανσπουδαστικής και για τις εκλογές στη ΣΕΥΠ, μιλώντας για «νόθες εκλογές» και «χουντικούς κυβερνήτες», όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

“Σήμερα 10 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν εκλογές στο ΤΕΙ Λάρισας και  πιο συγκεκριμένα  στους συλλόγους ΣΤΕΦ , ΣΔΟ και ΣΤΕΓ. Η κατάντια και τα κομπρεμι της παράταξης της ΝΔ (Δ.Α.Π) αποδείχτηκαν για άλλη μια φορά. Στις 17.30 αποφάσισαν να ανοίξουν κάλπη τα λιγοστά στελέχη της Δ.Α.Π ,  σαν άλλοι Χουντικοί «κυβερνήτες» αποφάσισαν να ανοίξουν κάλπη στη σχολή της ΣΕΥΠ αποδεικνύοντας ότι είναι άξιοι γόνοι του Κουτσούκη της ΓΣΕΕ και της παρέας του. Παρουσίασαν δε δυο ψηφοδέλτια «φοιτητών», ένα της Δ.Α.Π και ένα ανεξάρτητο, φυσικά με πρώην μέλος της Δ.Α.Π. Εδώ σημειώνουμε ότι η σχολή της ΣΕΥΠ διεξαγάγει εκλογές στις 29 Νοεμβρίου 2018, αφού η ΓΣ του συλλόγου καθαίρεσε το έως τότε ΔΣ όπου πλειοψηφούσα ήταν η Δ.Α.Π, προκήρυξε νέες εκλογές για εκλογή νέου ΔΣ. Στη ΓΣ πήραν μέρος 148 σπουδαστές.

Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση της οργάνωσης νόθων εκλογών τα στελέχη της Δ.Α.Π προπηλάκισαν φωτογράφο του Ριζοσπάστη που είχε φωτογραφήσει το στημένο σκηνικό, επιτέθηκαν στη γραμματέα της ΤΕ Λάρισα και υποψήφια ευρωβουλευτή Μαρία Γαβαλά, υβρίζοντας χυδαία όσους Φοιτητές της ΠΚΣ βρισκόντουσαν εκεί. Το παραπάνω περιστατικό είναι συνέχεια της αδυναμίας τους και του φόβου που αισθάνονται απέναντι στην απέχθεια που νιώθουν οι φοιτητές και την ευθύνη τους.

Είναι αποκαλυπτικό πέρα ως πέρα ότι όχι μόνο δεν θέλουν φοιτητικό κίνημα που να αποφασίζει και να οργανώνει αλλά θέλουν να στρώσουν το έδαφος να υπηρετηθεί όσο το δυνατό καλύτερα η θέση της ΝΔ για ιδιωτικά πανεπιστήμια. Άξιοι συνεχιστές αυτής της πολιτικής γραμμής που εκφυλίζουν και τα εργατικά σωματεία μέχρι και το συνέδριο της ΓΣΕΕ με νόμους και εργοδότες. Αυτό δεν πρόκειται να περάσει δεν θα τους αφήνουμε σε χλωρό κλαρί . Το δίκιο είναι με αυτούς που πάντα είναι στη πρώτη γράμμα για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση με επαγγελματικά δικαιώματα που ως μόνη προϋπόθεση θα είναι το πτυχίο”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο κείμενο επισυνάπτονται οι αποφάσεις του ΔΣ αλλά και το πρακτικό των εκλογών που διεξήχθησαν στις 29 Νοέμβριου του 2018 (φωτο) μετά από απόφαση της ΓΣ του συλλόγου και αφού καθαιρέθηκε το ΔΣ – με 148 ψήφους, ΓΣ που είχε εκλεγεί στις περυσινές εκλογές. Σε αυτές τις εκλογές τα αποτελέσματα ήταν να ψηφίσουν 129 (έναντι 78 στις προηγούμενες )  με 124 έγκυρα 4 άκυρα και 1 λευκό.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΠ

Εξάλλου καταγγελίες υπήρξαν και από την πλευρά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία με ανάρτησή της περιγράφει επίθεση κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών που προπηλάκισαν μέλη της κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 7 το απόγευμα, ενώ αργότερα αναμένονται τα αποτελέσματα από την εκλογική διαδικασία στην Ιατρική και το ΤΕΙ Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ