ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Η Τ.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ  πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 9 Απρίλη   συγκέντρωση  συνταξιούχων   με θέμα τις επερχόμενες εκλογές , στη συγκέντρωση  μίλησαν ο Πέτρος Κρίκης,  υποψήφιος δήμαρχο Λάρισας  και ο Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος  περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Την συγκέντρωση άνοιξε ο Θανάσης Κουματζέλης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ όπου αναφέρθηκε  στα προβλήματα των συνταξιούχων και την ανάγκη ενίσχυσης των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ παντού .

Στην ομιλία του ο Π. Κρίκης άσκησε  κριτική για τη συνολικότερη πολιτική της δημοτικής αρχής η οποία επιβαρύνει τους συνταξιούχους και όλα τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας,  μια πολιτική που υλοποιεί  κατά γράμμα τη φορομπηχτική πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών, χωρίς να προβάλλει καμία αντίσταση στη συνεχή μείωση της χρηματοδότησης των δήμων από το κεντρικό κράτος, χωρίς να διεκδικεί τίποτα από τα δις που χρωστάει.

Τόνισε ότι  τα τοπικά προβλήματα  είναι απόρροια της κεντρικής αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλλει το μεγάλο κεφάλαιο με τις οδηγίες της Ε. Έ., των ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και των υπολοίπων αστικών κομμάτων. Άρα ο κ. Καλογιάννης, η κ. Καραλαριώτου κι όλοι οι άλλοι υποψήφιοι δεν μπορούν να έχουν φιλολαϊκή πολιτική, ενώ παράλληλα είναι υπέρμαχοι της ΕΕ και στηρίζουν όλες τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις.

Στη συνέχεια ο Τ. Τσιαπλές ανέφερε ότι ανάπτυξη για το  για  τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σημαίνει  Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, αντιπλημμυρική αντιπυρική, αντισεισμική προστασία, κ.α, πράγματα που είναι ανάγκες και δικαιώματα για το λαό, κι όχι ανάπτυξη για το μεγάλο κεφάλαιο και τους καπιταλιστικούς ομίλους.

Στάθηκε στη δράση της περιφερειακής αρχής Θεσσαλίας που για 8.5 χρόνια είχε τη διοίκηση η ΝΔ με τον κ. Αγοραστό, η οποία εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια την αντιλαϊκή πολιτική,  μαζί με όποια κυβέρνηση σε στενή συνεργασία και την ΕΕ, αλλά και συνέβαλε και στήριξε  τους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς  στην πόλη μας και  στην περιοχή.

Οι δύο υποψήφιοι κάλεσαν τους συνταξιούχους να δώσουν  την ψήφο στηρίζοντας μαζικά  τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ  σε Δήμους και Περιφέρειες, στην Ευρωβουλή και στις βουλευτικές εκλογές  όταν γίνουν το ΚΚΕ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ