ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΣΤΟ 5ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη μετακίνηση μαθητών του 5ου ΓΕΛ Λάρισας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο: “Let’s Get Green – Raising  the Awareness of Ecological Problems” «Ας γίνουμε πράσινοι  (οικολογικοί) – αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση σε οικολογικά προβλήματα»  στην Ισπανία, από 1η έως 5η Απριλίου. Εκεί φιλοξενήθηκαν από οικογένειες μαθητών του Alcover

της Καταλονίας, όπως και οι μαθητές του ίδιου προγράμματος από Τουρκία, Γερμανία και Πολωνία. Γνωρίστηκαν μεταξύ τους, αντάλλαξαν απόψεις, βίωσαν την τοπική κουλτούρα και τον τρόπο ζωής.

Όλοι οι μαθητές καθημερινά συμμετείχαν σε δραστηριότητες με θέμα το νερό. Επισκέφτηκαν τον ποταμό Γκλοριέτα, όπου έμαθαν τρόπους μέτρησης της ρύπανσης των νερών, το λιμάνι, το μουσείο των ψαράδων και την ψαραγορά της Ταραγκόνα. Ενημερώθηκαν για μεθόδους οικονομικής άρδευσης στο Καμπρίλς και τον ταμιευτήρα του Έμπρε. Πριν την αναχώρηση από το Alcover  παρακολούθησαν εκδηλώσεις της καταλονικής παράδοσης και γεύτηκαν προϊόντα της τοπικής κουζίνας.

Την τελευταία ημέρα οι μαθητές  επισκέφτηκαν εμβληματικές τοποθεσίες στην Βαρκελώνη (Εκκλησία Ιερής Οικογένειας, Πάρκο Guell).

Στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος, μαθητές θα επισκεφτούν την Πολωνία για θέματα ρύπανσης του εδάφους και την Τουρκία για θέματα ρύπανσης του αέρα, ενώ θα υποδεχθούμε στη Λάρισα μαθητές από τις παραπάνω χώρες τον Απρίλιο του 2020.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ