ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 40.000 € ΓΙΑ ΑΔΡΑΝΗ ΥΛΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Ερωτήματα για την απευθείας ανάθεση του έργου θέτει η παράταξη «Ενωμένο Κιλελέρ»

Ερωτήματα σχετικά με τη σκοπιμότητα της απόφασης του δημάρχου Κιλελέρ, κ. Θανάση Νασιακόπουλου, να προχωρήσει, λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, σε πέντε απευθείας αναθέσεις συνολικού ύψους 40.000 ευρώ για την προμήθεια αδρανών υλικών λατομείου θέτει η παράταξη «Ενωμένο Κιλελέρ» τονίζοντας σε ανακοίνωσή της:

«Σε έναν και μόνο εργολάβο της επιλογής του επέλεξε ο απερχόμενος δήμαρχος Κιλελέρ να αναθέσει την προμήθεια αδρανών υλικών λατομείου για τις ανάγκες του Δήμου συνολικού ύψους 40.000 ευρώ και μάλιστα λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές.

Η πρακτική που επέλεξε ο κ. Νασιακόπουλος μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, καθώς πρόκειται για προμήθεια που αφορά ομοειδές αντικείμενο και θα έπρεπε να έχει γίνει με δημοπράτηση του έργου, μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού, προκειμένου να υποβληθούν προσφορές και να επιλεγεί η πλέον συμφέρουσα. Έτσι, θα μπορούσε ο Δήμος να κάνει πραγματική οικονομία στα λεφτά των δημοτών από τα οποία και θα πληρωθεί η προμήθεια των αδρανών υλικών.

Αφού πρόκειται για έργο που δεν έχει επείγοντα χαρακτήρα, γιατί δεν προηγήθηκε ο σχεδιασμός του από τη δημοτική αρχή με τέτοιο τρόπο ώστε η προμήθεια να γίνει μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού; Γιατί επιλέχθηκε η «εύκολη» και φυσικά αντιοικονομική λύση της απευθείας ανάθεσης του έργου και μάλιστα σε έναν και μόνο εργολάβο;

Γιατί ο απερχόμενος δήμαρχος, αφού διάλεξε να κάνει την προμήθεια των αδρανών υλικών με απευθείας ανάθεση, ανά δημοτική ενότητα, δεν συνεργάστηκε με περισσότερους εργολήπτες δίνοντας έτσι δουλειά σε περισσότερο κόσμο. Δεν θα μειωνόταν με τον τρόπο αυτό και ο συνολικός χρόνος εκτέλεσης του έργου; Πρόκειται για ερωτήματα τα οποία προκύπτουν αβίαστα και ζητούν επιτακτικά απάντηση.

Η πρακτική που ακολούθησε ο απερχόμενος δήμαρχος, αποδεικνύει ποιά είναι η αντίληψή του για την ορθή διαχείριση των χρημάτων που έχουμε εισφέρει στο ταμείου του Δήμου όλοι εμείς, οι φορολογούμενοι δημότες. Λυπούμαστε αλλά διαφέρει δραματικά από τη δική μας αντίληψη για έναν Δήμο-καθρέφτη όπου η διαφάνεια και η συνετή διαχείριση προς όφελος του συνόλου είναι αρχές αδιαπραγμάτευτες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ