ΤΣΙΠΟΥΡΟ: ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΗΜΕΡΑ

Μαζική κοινή σύσκεψη των μελών τους ώστε να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των επαφών που είχαν εκπρόσωποι των αμβυκούχων και των αγροτικών συλλόγων που λειτουργούν στο δήμο Τυρνάβου με στελέχη της κυβέρνησης και το τελωνείο, διοργάνωσαν σήμερα στο Εμμανουήλειο οι διοικήσεις των παραπάνω συλλόγων.

Μιλώντας στη σύσκεψη ο πρόεδρος του συλλόγου Αμβυκούχων κ. Αντώνης Τσικριτσής σημείωσε ότι υπήρξαν συναντήσεις με την υφυπουργό Οικονομικών κ. Παπανάτσιου, στελέχη του τελωνείου και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη, από τις οποίες βγήκε το συμπέρασμα ότι θα πρέπει άμεσα τα συναρμόδια υπουργεία να νομοθετήσουν συγκεκριμένα μέτρα που θα επιτρέπουν χωρίς αστερίσκους και παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής την απόσταξη για 4 διήμερα στον κάθε αμβυκούχο καλλιεργητή σταφυλιών.

Μάλιστα σημείωσε ότι οι αμβυκούχοι και οι αγροτικοί σύλλογοι επιδιώκουν και νέα συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς.

ΠΛΑΚΕΤΑ

Υστερα από απόφαση της νέας διοίκησης του συλλόγου Αμβυκούχων κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης ο πρόεδρος του συλλόγου τίμησε τον Δημήτριο Παπαφίγγο επί σειρά ετών πρόεδρο των αμβυκούχων για την πολυετή προσφορά του στο σύλλογο και στην αμπελοκαλλιέργεια γενικότερα. Στον κ. Παπαφίγγο δόθηκε αναμνηστική τιμητική πλακέτα και του απονεμήθηκε ο τίτλος τουεπίτιμου προέδρου του συλλόγου.

Ο κ. Παπαφίγγος ευχαρίστησε τη νέα διοίκηση για την τιμή που του έκανε και κάλεσε τους αμβυκούχους να είναι σε εγρήγορση ώστε να αποτρέψουν σχέδια για κατάργηση του χύμα τσίπουρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ