ΜΟΝΟ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Ανακοίνωση του επικεφαλής της Ανυπότακτης Θεσσαλίας Κ. Δελημήτρου για τιςην ΑΓΕΤ

Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ εκφράζει τη βαθιά της πικρία και απογοήτευση για την απόφαση της Προέδρου Πρωτοδικών Βόλου να απορρίψει την αίτηση προσωρινής αναστολής κάθε ενέργειας μεταφόρτωσης επεξεργασμένων σκουπιδιών για καύση στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, που είχαν καταθέσει 42 πολίτες από την Νέα Δημητριάδα και την Αγριά.

Πρόκειται για μια δυσμενή και αναπάντεχη εξέλιξη για τον λαό του Βόλου και της Μαγνησίας, καθώς είναι ολοφάνερο πως δεν τηρούνται οι όροι ασφάλειας από την πλευρά του εργοστασίου, καθώς το σύστημα μεταφοράς ενώ προβλέπεται να είναι κλειστό, σε πολλά σημεία του είναι ανοικτό, παραβιάζοντας έναν βασικό όρο της αδειοδότησης και εγκυμονώντας πολλούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Δεν διατηρούμε καμιά αυταπάτη για την συμπεριφορά των νόμων και των εκπροσώπων τους απέναντι σε βιομηχανίες -κολοσσούς, όπως η ΑΓΕΤ. Θέλουμε όμως να επισημάνουμε πως ο αγώνας των πολιτών, αφαιρεί ακόμη και αυτό το φύλλο συκής που με αιδήμονα τρόπο τοποθετεί η τσιμεντοβιομηχανία μπροστά στις πράξεις και τις παραλείψεις της που ναρκοθετούν και υποθηκεύουν τη ζωή και την υγεία των πολιτών της Μαγνησίας.

Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ εκφράζει την ειλικρινή της απορία για το πώς η Πρόεδρος Πρωτοδικών δέχτηκε αφ’ εαυτής να εξαπατηθεί από την βιομηχανία, καθώς αποδεδειγμένα, και ενώ δεν υπήρχε κλειστό σύστημα μεταφοράς των σκουπιδιών, η δικαστής μετά από την εξέταση του αιτήματος των πολιτών, είχε ζητήσει να πραγματοποιηθεί αυτοψία για να το διαπιστώσει ιδίοις όμμασι, όχι όμως την επόμενη ημέρα, αλλά τέσσερις μέρες μετά.

Στο διάστημα αυτό φυσικά, η τσιμεντοβιομηχανία τοποθέτησε έναν πράσινο δίχτυ-πανί (τον μπερντέ του καραγκιόζη) και ισχυρίστηκε πως το τμήμα μεταφοράς είναι κλειστό, προσπαθώντας αποδεδειγμένα και με ντοκουμέντα να εξαπατήσει τους πολίτες και τη δικαστή, αλλά η κοινή λογική δεν ήταν αρκετή. Η αίτηση για προσωρινή διαταγή διακοπής των εκφορτώσεων σκουπιδιών απορρίφθηκε.

Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλαϊ των πολιτών που αγωνίζονται για τις ζωές τους και τις ζωές των παιδιών τους, επειδή ο τόπος μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να καταντήσει παράγκα του καραγκιόζη.

Καλούμε τους Βολιώτες και τις Βολιώτισσες, όλους τους πολίτες της Μαγνησίας, να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω από τον ανυποχώρητο αγώνα τους για περιβάλλον ασφαλές και ανθρώπινο, γιατί είναι ο μόνος που δικαιώνει τις ζωές τους και διασφαλίζει το μέλλον τους.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com