ΓΙΟΡΤΉ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανακοίνωση της παράταξης ΣΥΝ Πολιτεία” του δημάρχου Π. Σαρχώση

Εδώ παρελθόν δεν υπήρξε.
Γιατί κανένας Δήμαρχος μέχρι τώρα, δεν φρόντισε να δώσει τον ανάλογο χώρο στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και να τους δώσει τη δυνατότητα  να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και τα προϊόντα τους σε μια παράλληλη διαδικασία από αυτήν της αγοράς.

Γιατί μια γιορτή πέρα από το πολιτιστικό περιεχόμενο έχει ως κύριο στόχο να αναδείξει τη δυναμική της παραγωγής της περιοχής.

Εμείς αντιλαμβανόμενοι τη σημασία της εμπλοκής του Δήμου στην προσπάθεια προώθησης της παραγωγής δημιουργήσαμε τρείς νέες γιορτές με άμεση αναφορά  στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και σύνδεση με το τόπο παραγωγής. Γιορτή Αχλαδιού στα Πλατανούλια, γιορτή Κτηνοτροφίας στο Αργυροπούλι και γιορτή Ανθοκομίας στον Αμπελώνα.

Το ξεκίνημα της Γιορτής ανθοκομίας έγινε το έτος  2016 με διήμερο  γιορτασμό, με πολλά όνειρα και σχέδια απ όλους μας.

Για την Γιορτή της Ανθοκομίας  βάλαμε  δυο στόχους. Πρώτον,  να γίνει ένας ακόμη θεσμός του Δήμου μας   και δεύτερον, να αποτελέσει ένα  ‘’κέντρο επιχειρηματικότητας’’ για όσους θέλουν να αντιδράσουν δυναμικά στην οικονομική κρίση.

Ο Δήμος  έχει το ειδικό βάρος και τις υποδομές να βοηθήσει κυρίως όσους είναι στο ξεκίνημά τους.

Για να εφαρμόσει αυτή τη νέα στρατηγική δημόσιας προσφοράς, ο Δήμος  προχώρησε στις παρακάτω ενέργειες:

  • Επιλέχθηκε ο ιδανικός χώρος του Άλσους Αγίου Γεωργίου και παραχωρήθηκε δωρεάν στους εκθέτες ,όπως και τη φύλαξη του χώρου και τον εξοπλισμό για την εγκατάσταση των εκθετών, το  φωτισμό, τη διαφήμιση του γεγονότος με αφίσες, πανώ  και  με παρεμβάσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης .
  • Προσκάλεσε όλους τους φυτοριούχους, ανθοπαραγωγούς, εμπόρους και βιοτέχνες ειδών κήπου αλλά και  επαγγελματίες ή επιχειρήσεις που έχουν σχέση με το αντικείμενο να έρθουν σε επαφή με τους ανθρώπους του Δήμου μας και να λάβουν  μέρος στη γιορτή .

Φέτος βρισκόμαστε στην 4η γιορτή ανθοκομίας.

Η γιορτή  ανθοκομίας αποκτώντας πλέον  την  καθολική αποδοχή  έγινε ΘΕΣΜΟΣ. Ένας θεσμός που αγκαλιάσθηκε  και αγαπήθηκε απ όλους τους πολίτες.

Η αυξητική τάση της συμμετοχής στη γιορτή  των φυτοριούχων και λουλουδοπαραγωγών αλλά και η αύξηση της επισκεψιμότητας  μας  οδηγούν στο συμπέρασμα ότι και ο δεύτερος στόχος της γιορτής είναι σε καλό δρόμο.                   Είναι  γιορτή λουλουδιών, εμπορικό  γεγονός , έχει χαρακτηριστικά εκπαιδευτικού κέντρου ,  κινεί την τοπική αγορά στα καταστήματα εστίασης και όχι μόνο.  Επιπλέον αποδεικνύεται ότι οι Σύλλογοι σε συνεργασία  με τον Δήμο  μπορούν να αναδείξουν τα πολιτιστικά-λαογραφικά με τον καλύτερο τρόπο. Οι παράλληλες δράσεις έχουν αναγάγει τη γιορτή στο πολιτιστικό γεγονός της άνοιξης.

Η Δημοτική Αρχή δεν σταμάτησε μόνο στην  εμπορική  της πλευρά.  Έδωσε στο εμπορικό αυτό γεγονός και  μια εκπαιδευτική διάσταση.  Κατάφερε να  γίνει η Γιορτή της Ανθοκομίας  μια σύγχρονη γιορτή  που αγκαλιάζει τις τάσεις της Οικολογίας και της  κυκλικής Πράσινης Οικονομίας.

Ο Δήμος Τυρνάβου  συνεχίζει  να υλοποιεί τον σχεδιασμό του για οικονομική ανάπτυξη του τόπου, αξιοποιώντας τις υποδομές του. Η συνέχεια είναι απαραίτητη.  Έχουμε ανοίξει δρόμους που θα τους υπηρετήσουμε με συνέπεια.

Συνεχίζουμε μαζί. Το μέλλον μας ενώνει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ