ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΙΜΑΣ: “ΦΟΥΜΑΡΑ” ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Οι επιδιώξεις της αστικής τάξης και του κράτους της στη χώρα, σε μια οικονομία που παραμένει ασθενική και εύθραυστη, είναι συγκεκριμένες, ενώ οι στοχεύσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρές επιχειρήσεις είναι φούμαρα».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ασκώντας σκληρή κριτική σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση ο Θανάσης Τζίμας, υποψήφιος ευρωβουλευτής, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του τμήματος της ΚΕ για τους ΕΒΕ, ο οποίος μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης στη Λάρισα στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο με πρωτοβουλία της ΚΟΒ ΕΒΕ Λάρισας του ΚΚΕ και θέμα: « Η πολιτική της ΕΕ για τους αυτοαπασχολούμενους και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις».

«Τα πάντα αφορούν στη θωράκιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων με συγκεκριμένες κλαδικές και άλλες προτεραιότητες, σε συνδυασμό προφανώς με το στόχο της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας», συνέχισε ο κ. Τζίμας, κατηγορώντας μάλιστα το ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασίες με «ναυάγια της πολιτικής ζωής», προερχόμενα κυρίως από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.

«Ο πρωθυπουργός επιχειρεί καταφανή διαστρέβλωση της πραγματικότητας με την παρέλαση των διάφορων ναυαγίων της πολιτικής ζωής, κυρίως από το ΠΑΣΟΚ. Μιλάμε για κανονική νεκρανάσταση, άνθρωποι δηλαδή που ταυτίστηκαν με αντιλαϊκές πολιτικές, με τα μνημόνια πιο πρόσφατα, που συγκυβέρνησαν με τη ΝΔ ως υπουργοί και τώρα δήθεν συμμετέχουν στο μέτωπο ενάντιά της», ανέφερε ο κ. Τζίμας.

Υπογραμμίζοντας πως η κυβερνητική πολιτική ουδέποτε διευκόλυνε τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους «που κολυμπούν σε μια θάλασσα χρεών», ο υποψήφιος του ΚΚΕ έκανε εκτενή αναφορά στην υπερφορολόγηση, τις κατασχέσεις κλπ., προσθέτοντας πως «η πρόταση του ΚΚΕ και η καθημερινή του δράση για την Κοινωνική Συμμαχία είναι η μόνη που είναι το πραγματικό αντίπαλο δέος, που μπορεί να δημιουργήσει ένα ισχυρό ρεύμα αντίστασης και αντεπίθεσης στην κοινωνία και να αποτελέσει με αυτόν τον τρόπο ασπίδα προστασίας και στην επίθεση που δέχονται οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροεπαγγελματίες».

«Η καθημερινή δράση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας, της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας μισθωτών ΕΒΕ και αγροτών μπορεί να γίνει το πραγματικό αντίπαλο δέος και σήμερα απέναντι στο μαύρο μπλοκ κυβερνήσεων -ΕΕ- μονοπωλίων . Αυτή μπορεί να γίνει η πραγματική ασπίδα προστασίας και στα δικαιώματα των α/α, ενάντια στις πολιτικές που τους εξοντώνουν για λογαριασμό των μεγάλου κεφαλαίου. Με ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να κάνουν οι α/α τη σωστή επιλογή», κατέληξε ο κ. Τζίμας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές και ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας Πέτρος Κρίκης, ενώ νωρίτερα ο κ. Τζίμας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σ. Γιαννακόπουλο και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Δ. Παληογιάννη.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ