ΚΟΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟΝ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η πρόταση για την έγκριση σύναψης σύμβασης συνεργασίας του Δήμου Λαρισαίων με το φιλοζωικό σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Εθελοντών Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ν. Λάρισας, Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας» έφερε κόντρες στη μεσημεριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, ενώ σύμφωνα με τα όσα είχαν προαναγγελθεί το σώμα ενημερώθηκε και για τις εξελίξεις

που αφορούν στο αίτημα για δημιουργία πλατείας στη συνοικία «Ιπποκράτης».

Η ΠΛΑΤΕΙΑ

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης υπήρξε ενημέρωση για τις εξελίξεις που αφορούν στη δημιουργία πλατείας στη συνοικία «Ιπποκράτης», με το δήμαρχο Απ. Καλογιάννη να αναφέρει πως με εξωδικαστικό συμβιβασμό έχει δεσμευτεί ένα οικόπεδο, για το οποίο έχει συμφωνήσει με τους δικαιούχους για τα 5 από τα 7 στρέμματα, με κόστος που αγγίζει 1εκ. ευρώ, ενώ παράλληλα σχεδιάζεται η μονοδρόμηση της οδού Μανουσάκη και η δημιουργία πεζοδρόμου πλησίον του Αγ. Χαραλάμπους, όπως και η δημιουργία διαβάσεων στο Αλκαζάρ για την εξυπηρέτηση της συνοικίας.

Η παρέμβαση εκπροσώπου φορέων της συνοικίας που επέμεινε πως όποιο έργο είναι «προεκλογικό» προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου, που υπογράμμισε πως η δημοτική αρχή «δεν τάζει έργα» προσθέτοντας μάλιστα πως οι ενέργειες για την πλατεία χρονολογούνται από το 2016, ενώ παίρνοντας το λόγο η Ρ. Καραλαριώτου μίλησε για «επίθεση» του δημάρχου σε πολίτη, σημειώνοντας πως «ως νέα δημοτική αρχή θα επιλύσει το θέμα της πλατείας».

ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Για ώρα το ενδιαφέρον μονοπώλησε και το θέμα των αδέσποτων, με τον κ. Καλογιάννη να περιγράφει  ένα μεγάλο θέμα για την πόλη ζητώντας τη συμβολή των πολιτών, αλλά και σημειώνοντας την ανάγκη επέκτασης του χώρου του κυνοκομείου και αύξησης του προσωπικού του.

«Πρέπει να βρούμε τρόπο για τις προσλήψεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, με την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρ. Καραλαριώτου να στρέφει τα πυρά της εναντίον της δημοτικής αρχής μιλώντας για «σύμβαση που ήρθε πρόχειρα στο ΔΣ» και κατηγορώντας την για απουσία σχεδιασμού.

«Ψηφίζουμε ναι στη σύμβαση, την οποία και θα τροποποιήσουμε στη συνέχεια», κατέληξε η Ρ. Καραλαριώτου, με το θέμα να εγκρίνεται τελικά κατά πλειοψηφία και με την αρνητική ψήφο της ΛΑΣΥ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ