Η ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΕΙ ΓΙΟΡΤΗ ΤΡΥΓΟΥ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ

Δεσμεύσεις του Αστ. Ροντούλη σε ομιλία του στο χωριό

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, έγινε η πρώτη στο Δαμάσι προεκλογική ομιλία της Δράσης Πολιτών. Τον  κ. Ροντούλη προσφώνησε ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Χατζημίχος Γιώργος,  προτρέποντας τους συμπατριώτες του να υπερψηφίσουν τον Συνδυασμό της Δράσης Πολιτών,  καθώς , όπως τόνισε, ” θα βρούμε στο πρόσωπο του κ. Ροντούλη έναν εργάτη , έναν άνθρωπο που θα μοχθεί για το Δαμάσι”.

Στη συνέχεια,  ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών έλαβε τον λόγο και παρουσίασε στους παρισταμένους την κ. Γκανά Ελένη (ως υπ. Δημοτική Σύμβουλο) και την κ. Νάκα Βικτωρία , την κ. Λέτσιου Έλενα , τον κ. Θύμιο Ματράκη , και τον κ.  Κυρατζή Γώργο (ως υπ. Τοπικούς Συμβούλους).

Αφού έκλεισε ο κύκλος της παρουσίασης των υποψηφίων , ο κ. Ροντούλης ανέπτυξε  το Προγραμματικό Σχέδιο της Παράταξής του για το αύριο του Δαμασίου , εξαγγέλλοντας τις παρακάτω δεσμεύσεις – παρεμβάσεις:

1) Ολοκλήρωση του έργου της αποχέτευσης , η ανυπαρξία του οποίου χρόνια τώρα ταλανίζει το Χωριό.

2)Ανόρυξη υδρευτικής γεώτρησης στη Βίγλα , στην περίπτωση που η υπάρχουσα υδροδότηση αποδειχθεί προβληματική.

3) Κατασκευή δύο Πεζογεφυρών στη Γαλογαύρα , για να αποφευχθεί η σημερινή διαίρεση του Χωριού που δυσχεραίνει τις μετακινήσεις των κατοίκων.

4)Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς,  θα ξεκινήσουν παρεμβάσεις αναστήλωσης και ανάδειξης του Κάστρου.Άμεσα δε , θα εφαρμοστεί μελέτη αρχιτεκτονικού φωτισμού , ως πρώτη δράση ανάδειξης του χώρου.

5) Αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις θα γίνουν στο αλσύλιο κάτω από τη γέφυρα του Δαμασίου , έτσι ώστε το Χωριό να αποκτήσει έναν ευπρεπή χώρο αναψυχής.

6)Σε ετήσια βάση , στις αρχές Σεπτεμβρίου,  θα διοργανώνεται στο Δαμάσι η Γιορτή Τρύγου , προκειμένου να προβάλλεται η Τοπική σταφυλοπαραγωγή.

7)Στο χωρίο θα γίνουν χώροι άθλησης για μπάσκετ και βόλευ  και μια Παιδική  Χαρά που θα πληροί τους βασικούς κανόνες ασφαλούς χρήσης από τα παιδιά.

8)Η περιοχή του Πέρα Κάμπου θα παύσει να χαρακτηρίζεται ως Καταφύγιο Άγριας Ζωής , έτσι ώστε να αποσοβηθούν οι κίνδυνοι και οι καταστροφές από τις συχνές επιθέσεις των αγριογούρουνων.

9) Το αγροτικό οδικό δίκτυο , που τώρα βρίσκεται σε άθλια κατάσταση , θα επιδιορθωθεί και θα συντηρείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να έχουν οι αγρότες ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση στις εκμεταλλεύσεις τους.

10) Θα εγκατασταθεί στον κάμπο του Δαμασίου  Αγρομετεωρολογικός Σταθμός , ως  μέρος ενός ευρύτερου Δικτύου που θα καλύπτει το σύνολο του Δήμου Τυρνάβου.

Μετά την ομιλία του κ. Ροντούλη,  ακολούθησε διάλογος με τους δημότες, στη διάρκεια του οποίου μάλιστα ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών δεσμεύτηκε ότι τα τμήματα των αρχαίων κιόνων, που βρέθηκαν στο Μπουγάζι, θα επιστραφούν στο Δαμάσι και θα τοποθετηθούν στον χώρο του Νηπιαγωγείου, έτσι ώστε οι μικροί Δαμασιώτες να νοιώθουν υπερηφάνεια για την Ιστορία του τόπου τους και για την καταγωγή τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ