ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΙΤΗ ΠΟΤΑΜΟΥ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας και της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ελασσόνας

Για ακόμα μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας απαράδεκτης κατάστασης στην περιοχή της Ελασσόνας λόγω της μόλυνσης του Ελασσονίτη ποταμού.

Η εικόνα του κατάμαυρου και αφρισμένου νερού στα χωριά της Ποταμιάς και ειδικότερα στο χωριό της Μαγούλας είναι αποκαλυπτική του μεγέθους της μόλυνσης που υφίσταται ο Ελασσονίτης ποταμός από λύματα και βιομηχανικά απόβλητα.

Το πρόβλημα είναι χρόνιο και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είναι σε γνώση των εκάστοτε περιφερειακών και δημοτικών αρχών, καθώς επανειλημμένα έχει καταγγελθεί το ίδιο φαινόμενο από τις Τοπικές Κοινότητες και τους κατοίκους της περιοχής.

Η ευθύνη βαραίνει την περιφερειακή αρχή της Θεσσαλίας καθώς η μέχρι τώρα έλεγχοι που έχει πραγματοποιήσει μετά από τέτοιες καταγγελίες έχουν αποβεί άκαρποι. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ελασσόνας μάλιστα έχει ειπωθεί ότι οι έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας, σε παρόμοια περίπτωση, έδειξαν ότι το νερό είναι καθαρό. Επίσης, οι εκάστοτε δημοτικές αρχές στην Ελασσόνα κλείνουν διαχρονικά τα μάτια στο πρόβλημα, «νίπτουν τας χείρας» τους και πετάνε το μπαλάκι στην Περιφέρεια.

Δεκάδες είναι οι διαμαρτυρίες για απόθεση λυμάτων από τυροκομικές επιχειρήσεις και από άλλες δραστηριότητες αλλά ποτέ δεν πάρθηκαν μέτρα για την εξάλειψή του και την τιμωρία όσων ευθύνονται.

Απαιτούμε να γίνουν ουσιαστικοί έλεγχοι, να υπάρξει πλήρης ενημέρωση και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους εμπλέκονται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ