ΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

Στο Klimontow της Πολωνίας πραγματοποιήθηκε η 2η κινητικότητα μαθητών και εκπαιδευτικών του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ “Attractive schools – Happy students – Better life”, στο οποίο συμμετείχε ως εταίρος το 5ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου και οι παρακάτω χώρες: ΙΤΑΛΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, από 31η Μαρτίου 2019 έως 6 Απριλίου 2019.

Οι εκπαιδευτικοί κ. Μπάκου Καλλιόπη και Γαλάνης Στυλιανός είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις οργανωτικές τους ικανότητες, να βελτιώσουν τους πολιτιστικούς τους ορίζοντες και να μάθουν παραδείγματα καλών πρακτικών.

Οι μαθητές Δημούλας Γεώργιος, Μακαγιός Αθανάσιος, Παπαγεωργίου Νικόλαος, Σακούτσιος Ιωάννης ανέπτυξαν το αισθητικό τους συναίσθημα, την ικανότητα να λαμβάνουν νέες πληροφορίες, να εξασκούν τις προσωπικές τους δεξιότητες και τη δημιουργικότητά τους. Απέκτησαν εμπιστοσύνη στην ικανότητά τους να  αλληλεπιδρούν  με άλλα παιδιά της ίδιας ηλικίας από άλλες χώρες και πολιτισμούς.

Συγκεκριμένα:

Οι μαθητές παρουσίασαν τα 5 σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα από τη χώρα τους, εργάστηκαν σε μικτές ομάδες αποτελούμενες από ένα μέλος κάθε χώρας και ζωγράφισαν ένα  τουριστικό αξιοθέατο που τους άρεσε περισσότερο από μια χώρα. Έκαναν μια μικρή περιγραφή στα αγγλικά και στη συνέχεια το μετέφρασαν στη μητρική τους γλώσσα. Δούλεψαν σε εργαστήριο ζωγραφικής με την καθοδήγηση επαγγελματία ζωγράφου και στο τέλος διοργάνωσαν έκθεση με τα έργα τους.

Εξερεύνησαν ορισμένα μέρη της πόλης Klimontow με παιχνίδι συμπληρώνοντας το διάγραμμα παιχνιδιών.

Επισκέφτηκαν το ιστορικό κέντρο της Κρακοβίας, το Κάστρο και το λόφο Wawel που είναι τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα στην Κρακοβία, εξερεύνησαν  τα αξιοθέατα του  Royal Road, ζωγράφισαν στην  κεντρική πλατεία της αγοράς στην Κρακοβία το αξιοθέατο που τους εντυπωσίασε περισσότερο, επισκέφτηκαν Μουσείο ζύμης και φτιάξανε παραδοσιακά κουλούρια.

Εξάσκησαν τις αγγλικές δεξιότητες και επικοινωνιακές  ικανότητες σ’ ένα γλωσσολογικό πολιτιστικό εργαστήριο για μαθητές με τη βοήθεια ενός άγγλου γηγενή ομιλητή.  Επισκέφτηκαν  το υπόγειο μουσείο στο κέντρο της παλιάς πόλης για να εξερευνήσουν την ιστορία της Κρακοβίας.

Τέλος επισκέφτηκαν τα ορυχεία αλατιού The Sault Main στο Wieliczka, ένα μοναδικό μέρος στη λίστα της UNESCO.

Οι μαθητές δημιούργησαν με ελκυστικό τρόπο έναν άτλαντα ο οποίος  περιέχει τους τουριστικούς στόχους και θα χρησιμοποιηθεί ως πόρος σε όλα τα σχολεία.

Όλα αυτά σε κλίμα συνεργασίας και άψογης φιλοξενίας από τους Πολωνούς μαθητές και εκπαιδευτικούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ