ΌΤΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Πετυχημένο το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στη Λάρισα

Μια μοναδική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν όσοι συμμετείχαν στο 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Απριλίου στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας.

Περισσότεροι από 1200 μαθητές Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης  (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο,  Λύκειο, Σχολεία 2ης Ευκαιρίας), συνοδευόμενοι από 130 και πλέον εκπαιδευτικούς 45 σχολείων της Λάρισας & της Θεσσαλονίκης ξεδίπλωσαν τις δεξιότητες και τη δημιουργικότητά τους και παρουσίασαν – ενώπιον των συμμαθητών τους, των γονέων & των εκπαιδευτικών τους- τα ψηφιακά έργα που δημιούργησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, υπό την επίβλεψη και παιδαγωγική καθοδήγηση των εκπαιδευτικών.

Εργαζόμενοι μεθοδικά και συστηματικά, με τις γνώσεις και τις ικανότητές τους, οι μαθητές των σχολείων της πόλης μας εντυπωσίασαν τους παραβρισκόμενους. Το χαμόγελο, ζωγραφισμένο στα λαμπερά τους πρόσωπα, αποτέλεσε την καλύτερη ανταμοιβή για γονείς & εκπαιδευτικούς, ενώ παράλληλα απέδειξε πως με σκληρή δουλειά, αγάπη & μεράκι, το μέλλον μπορεί να προδιαγράφεται ευοίωνο…

Το Φεστιβάλ διεξήχθη για 8η συνεχή χρονιά στη Λάρισα, τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, και  διοργανώθηκε με την υποστήριξη του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας – ΣΕΕ για την Αειφορία, της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π), της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος (Ε.Π.Ε), της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ε.Π.Υ) και της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (Ε.Τ.Π.Ε), ενώ σημαντική για την επιτυχία του ήταν και η συνδρομή της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ). Ο Δήμος Λαρισαίων ήταν, όπως πάντα, αρωγός της εκδήλωσης.

Κατά το χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Δρ. Δημήτρης Κολοκοτρώνης απεύθυνε τις θερμότατες ευχαριστίες του στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Δρ. Γεώργιο Δοδοντσάκη, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωσε, στην Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας για την Αειφορία Δρ. Ελένη Ξυνοπούλου για τη συμβολή της στη διοργάνωση, στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Δρ. Δημήτριο Δεληγιάννη για τη υποστήριξη και τη συνεργασία, στον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Λάρισας κ. Σωτήρη Αναγνωστόπουλο που για 8η συνεχή χρονιά μεριμνά για την άρτια διεξαγωγή του Φεστιβάλ, στον Πρόεδρο του 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος Δ. Λαρισαίων κ. Αριστείδη Χατζηγρίβα, στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας κ. Κωνσταντίνα Χατζημίχου, στους Συντονιστές Εκπαιδευτικού έργου, τους Διευθυντές των σχολείων, τους Εκπαιδευτικούς, σε όλους όσοι προσέφεραν εθελοντικά και με χαρά τις υπηρεσίες τους, στους γονείς, σε όποιους άλλους παρευρέθησαν στην εκδήλωση, αλλά ΚΥΡΙΩΣ, στους περισσότερους από 1200 μαθητές από το Νηπιαγωγείο έως το Λύκειο, οι οποίοι -όπως επισήμανε- απέδειξαν ότι ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ να χτίσουν έναν καλύτερο κόσμο…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ