ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση του Δ.Σ της ΕΛΜΕ που λέει όχι στην σφαγή των μεταθέσεων

Οι έγκυρες αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τις μεταθέσεις από περιοχή σε περιοχή ανήλθαν σε 6.164. Από αυτές ικανοποιήθηκαν  μόνο 455 (ποσοστό 7,38%). Προηγήθηκε η γρήγορη διαδικασία που «συρρίκνωσε» τα κενά, από τα πραγματικά κενά.

Από τη μια λοιπόν έχουμε την εξωφρενική ακύρωση ουσιαστικά των μεταθέσεων από περιοχή σε περιοχή, πρακτική που σε πολλές περιπτώσεις οδηγεί συναδέλφους που βρίσκονται μακριά από τον τόπο τους είτε στην απόγνωση, σε συνδυασμό και με το χαμηλό αριθμό αποσπάσεων τα τελευταία χρόνια, είτε σε αναζήτηση «άλλων» τρόπων επιβίωσης.

Από την άλλη η έγγραφη δήλωση του υπουργείου ότι : «Οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης και των οποίων το ονοματεπώνυμο δεν περιλαμβάνεται στις καταστάσεις, δεν μετατίθενται είτε διότι δεν υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις είτε διότι οι μετατιθέμενοι συγκεντρώνουν περισσότερες μονάδες μετάθεσης» (sic), ουσιαστικά δηλώνει ότι δεν χρειάζονται στους περισσότερους νομούς της Ελλάδας διορισμοί μόνιμου προσωπικού και οι ανάγκες θα καλυφθούν από τους ήδη υπάρχοντες καθηγητές.

Για άλλη μια φορά το υπουργείο Παιδείας παίζει με την αγωνία των συναδέλφων και των οικογενειών τους, κρατώντας μακριά από τα σπίτια τους ένα μεγάλο αριθμό συναδέλφων που η οικονομική κρίση τους έχει φέρει στα όριά τους. Ακυρώνει ελπίδες, όνειρα, σχέσεις και οικογένειες.

             Όχι στον καινούργιο εμπαιγμό του υπουργείου.

             Όχι στην δημιουργική λογιστική υπολογισμού των κενών.

Απαιτούμε:

Άρση όλων των νομοθετικών ρυθμίσεων(  αυξημένο ωράριο, ωράριο εργαστηρίων, για τις ξένες γλώσσες, τμήματα με μειωμένο αριθμό παιδιών λόγω ειδ. Μαθησιακών δυσκολιών, περικοπές μαθημάτων σε γυμνάσιο , ΕΠΑΛ και τώρα στο λύκειο κοκ ) που βασικό στόχο έχουν την εξοικονόμηση προσωπικού και την ελαχιστοποίηση των κενών αλλά έχουν και τρομακτικές επιπτώσεις στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.

20 παιδιά στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις 10 στα εργαστήρια.

Επαναφορά της στήλης «εκτίμηση ΠΥΣΔΕ» στον πίνακα αναφοράς κενών που αποστέλλουν οι διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Ικανοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων αιτήσεων μετάθεσης με επανυπολογισμό των κενών και νέα φάση μεταθέσεων πριν τις υπόλοιπες υπηρεσιακές μεταβολές.

Αποσπάσεις από περιοχή σε περιοχή για οικογενειακούς λόγους και λόγους υγείας με κριτήρια ισοτιμίας και διαφάνειας.

Μαζικοί διορισμοί τώρα !

Αποσπάσεις από πλεονασματικές  σε πλεονασματικές περιοχές.

Επικαιροποίηση του  Π.Δ 50 άρθρο 13, ειδικές κατηγορίες.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com